După publicarea , în 1921, a urmat o perioadă în care vocea luiJung s-a făcut mai puțin auzită.
Jung.
G.
Seminarul evoluează de la oîntâlnire la alta pe baza întrebărilor puse de membri, eiînșiși psihoterapeuți sau medici, oameni de litere, analizanțiși foști analizanți ai lui Jung – reușind, astfel, să captezeinteresul unui public cât mai variat.
CARL GUSTAV Jung (1875–1961), psihiatru și psihanalist elvețianeste fondatorul psihologiei analitice și inițiatorul conceptelor deinconștient colectiv, complex, umbră, arhetip, introvert, extravert,etc.
C.
O mică bijuterie a gândirii jungiene, seminarul din 1925prezintă devenirea profesională a lui Jung, despărțirea lui deFreud și trece în revistă concepte precum subiectiv/obiectiv, ,funcție transcendentă, funcții psihice, făcând apel la vise,mituri, viziuni, opere artistice.
De asemenea, completează opera sateoretică, în maniera vivace a prelegerilor și a discuțiilor ce leînsoțesc.
Fără a se suprapune peste explicațiile dinstratul secund al această expunere poate fi considerată o a treiaparte a analizei produselor imaginației active întreprinse de Jungîn perioada anterioară. Și pe baza acestei„ecuații", în seminarul susținut în 1925, ale cărui Note sunttranspuse în aceste pagini, el prezintă conceptele fundamentale alepsihologiei analitice.
Rodul acesteiintroversiuni a fost celebra , în care Jung descrie drumul ce l-a dusla cunoașterea propriei „ecuații personale". În tot acest timp, atenția sa seîndrepta spre interior, spre lucrul cu psihicul său.
După publicarea , în 1921, a urmat o perioadă în care vocea luiJung s-a făcut mai puțin auzită