Intr-o cultura in care atat de multi aspira la laude si glorie, ce fel de persoana e cea care isi gaseste satisfactia in munca nestiuta de nimeni? Pornind de la celebrul sau articol Ce au in comun verificatorii de informatii si anestezistii? , aparut in The Atlantic, David Zweig ne arata ce putem invata cu toti de la invizibili .
Fortun.
Adam Grant, profesor la Wharton si autorul cartii A da si a lua Zweig pune sub semnul intrebarii certitudinea zilelor noastre conform careia oamenii care-si petrec majoritatea timpului atragand atentia celorlalti sunt cei care castiga.
O carte excelenta.
Este o pledoarie vibranta pentru mestesugul muncii, pentru cei care impartasesc cu generozitate din cunostintele lor fara sa-si aroge merite si care isi pun munca deasupra recunoasterii publice.
Booklist Invizibilii explica de ce unii dintre cei mai talentati si mai impliniti oameni aleg sa nu atraga atentia asupra lor...
Autorul se foloseste de profilele prezentate in carte pentru a crea un spatiu in care sa meditam in liniste la valoarea intrinseca a muncii de calitate.
Zweig abordeaza subiectul din perspectiva filosofica, religioasa si psihologica, analizand atent satisfactia generata de munca excelent facuta in contrast cu auto-promovarea zgomotoasa, atat de raspandita in zilele noastre.
Kirkus Experienta lui Zweig ca documentarist l-a inspirat, fara indoiala, sa cerceteze cu atentie universul din spatele luminilor rampei, al celor pe care ii numeste invizibili.
In fascinantul univers al lui Zweig, satisfactia muncii bine facute isi este suficienta siesi.
Jurnalistul David Zweig sugereaza, pe buna dreptate, ca, in cultura noastra, in care visam sa avem totul, am uitat ca pentru asta trebuie sa muncesti din greu...
Un omagiu adus lumii din spatele luminii reflectoarelor, unde Invizibilii se asigura ca lucrurile merg ca unse.
In ciuda diversitatii carierelor lor, Zweig a realizat ca toti Invizibilii au in comun cateva trasaturi fundamentale si ne arata cum noi, ceilalti, am putea fi mai impliniti daca le-am urma exemplul.
Subiectii lui fascinanti sunt, printre altii: • un virtuoz al imaginii unor filme celebre; • inginerul-sef al unora dintre cei mai inalti zgarie-nori ai lumii; • un creator de parfumuri de lux; • un interpret de elita care lucreaza la Natiunile Unite.
Zweig s-a intalnit cu diversi invizibili pentru a afla de la sursa ce ii motiveaza si cum definesc succesul si satisfactia.
Si asta nu-i deranjeaza catusi de putin.
Desi domeniul de activitate al acestora presupune expertiza solida, competente profesionale si dedicare, acesti oameni sunt recunoscuti in mica masura sau deloc pentru ceea ce fac.
Intr-o cultura in care atat de multi aspira la laude si glorie, ce fel de persoana e cea care isi gaseste satisfactia in munca nestiuta de nimeni? Pornind de la celebrul sau articol Ce au in comun verificatorii de informatii si anestezistii? , aparut in The Atlantic, David Zweig ne arata ce putem invata cu toti de la invizibili