Principalele efecte pozitive ale Izoflavonelor se referă la protecția împotriva bolilor cardiovasculare și la scăderea incidenței câtorva tipuri de cancer, în special cancerul de san.
Femeile din Japonia au o dietă bogată în IZOFLAVONE și au bufeuri de căldură mai puține și risc de cancer mamar mai inferior femeilor din țările occidentale..
Acesta similitudine permite izoflavonelor să dizlocuiasca estrogenii de pe receptorii celulari, astfel blocându-le activitatea hormonala (mecanismul este similar cu cel al unor medicamente că Nolvadex sau Tamoxifen, care sunt utilizate de mulți culturiști pentru a bloca conversia steroizilor anabolizanti în estrogeni, proces care poate duce la feminizare, în principal manifestată prin ginecomastie).
Deși mecanismul protecției împotriva apariției cancerului implică mai multe aspecte ale metabolizării izoflavonelor, cei mai mulți oameni de știință atribuie acest efect asemănării între structura izoflavonelor din SOIA și cea a estrogenilor.
Principalele efecte pozitive ale Izoflavonelor se referă la protecția împotriva bolilor cardiovasculare și la scăderea incidenței câtorva tipuri de cancer, în special cancerul de san