Între octombrie 1922 și martie 1923, Albert Einstein împreună cu soția lui de la acea vreme, Elsa Einstein, a făcut o călătorie în Extremul Orient și în Orientul Mijlociu, regiuni pe care marele savant nu le mai vizitase înainte.
Ea mai include materiale suplimentare precum scrisori, cărți poștale, discursuri și articole, o hartă a călătoriei savantului și un tabel cronologic.
Ele cuprind de asemenea pasaje care dezvăluie ideile preconcepute ale autorului despre membrii diverselor națiuni și ridică întrebări cu privire la părerile lui referitoare la rase.
Ediția îngrijită de cercetătorul Ze’ev Rosenkranz, specializat în studiul scrierilor și corespondenței lui Albert Einstein, beneficiază de o amplă introducere istorică, precum și de numeroase ilustrații și adnotări.
Volumul de față pune la dispoziția cititorilor jurnalul ținut de Einstein în cursul acestei călătorii.Însemnările telegrafice făcute de celebrul fizician conțin reflecții despre știință, filosofie, artă și politică, dar și impresii proaspete și considerații mai ample cu privire la evenimente precum inaugurarea viitorului amplasament al Universității Ebraice din Ierusalim, o chermeză organizată de împărăteasa Japoniei, o audiență la regele Spaniei și diverse întâlniri cu alți colegi și oameni politici proeminenți.
Lungul itinerar urmat de acesta a cuprins opriri în Hong Kong și în Singapore, două scurte șederi în China, un turneu de prelegeri de șase săptămâni în Japonia, o vizită de 12 zile în Palestina și o alta de trei săptămâni în Spania. Între octombrie 1922 și martie 1923, Albert Einstein împreună cu soția lui de la acea vreme, Elsa Einstein, a făcut o călătorie în Extremul Orient și în Orientul Mijlociu, regiuni pe care marele savant nu le mai vizitase înainte