Cumpara de la edituratrei.ro

Îmblânzirea singurătății. Angoasa de separare în psihanaliză - Jean-Michel Quinodoz - Trei


Îmblânzirea singurătății. Angoasa de separare în psihanaliză - Jean-Michel Quinodoz
39.2 Lei

Disponibil

(29-09-2024)
Cumpara de la edituratrei.ro

Produs vandut de edituratrei.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara îmblânzirea singurătății. angoasa trei de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru îmblânzirea singurătății. angoasa trei

Singurătatea are două fețe: ea poate fi o sfătuitoare letală,însă, atunci când o îmblânzim, singurătatea poate deveni oprietenă extrem de prețioasă.
SEGAL: NARCISISMUL, DIFERENȚIEREA EU–OBIECT ȘI S.
ROSENFELD: IDENTIFICAREA PROIECTIVĂ ȘI STRUCTURA NARCISICĂIdentificarea proiectivă și invidia, surse de confuzie Eu–obiectNarcisismul libidinal și narcisismul distructiv3/ H.
Punctul de vedere al lui Melanie Klein și al continuatorilor săireferitor la Angoasa de separare și de pierdere a obiectului1/ Angoasa DE separare ȘI DE PIERDERE A OBIECTULUI LA MELANIE KLEINSepararea și pierderea obiectului în poziția paranoid-schizoidăși în poziția depresivăForma de apărare maniacalăRealitatea externă și realitatea psihicăseparare și pierdere în dezvoltarea infantilăInterpretarea în situația analiticăNarcisismul, identificarea proiectivă și invidia2/ H.
RankAngoasa, reacție a Eului la pericolul pe care îl presupune pierdereaobiectuluiPericolele se schimbă în funcție de momentele viețiiSituația traumatică repetată, rememorată, așteptatăRelația dintre pericolul extern și pericolul internAfectele de angoasă, de durere și de doliuClivajul Eului, cea de-a treia teorie a angoasei la FreudInfluența exercitată de Inhibiție, simptom, angoasă5.
Freud, Angoasa de separare și de pierdere a obiectului1/ SEPARAREA ȘI PIERDEREA OBIECTULUI ÎN PRIMELE SCRIERI FREUDIENEDependența și neajutorarea copiluluiTeama de separare, sursa angoasei la copilProblema narcisismului primar2/ DOLIU ȘI MELANCOLIE (1917 [1915]/2010)Introiecția obiectului pierdutAmbiguități în textele freudieneEul-subiect este cel care critică obiectul, și nu inversDe unde vine sadismul Supraeului?Clivajul Eului și negarea realității ca forme de apărareîmpotriva pierderii obiectuluiUn exemplu transferențial de introiecție a obiectului pierdut și deîntoarcere a urii împotriva sinelui3/ INHIBIȚIE, SIMPTOM, ANGOASĂ (1926)Freud și Traumatismul nașterii de O.
Locul angoasei de separare în teoriile psihanalitice4.
PERSPECTIVE PENTRU INTERPRETAREA ANGOASEI DE SEPARARESepararea și diferențiereaA diferenția pentru a uniAngoasa de separare și travaliul de doliuCe pierdem și ce câștigămLa intersecția dintre relația narcisică și relația de obiectAngoasa de separare și tulburările narcisiceII.
Angoasa DE separare ÎNȚELEASĂ CU AJUTORUL UNUI EXEMPLU CLINICDiversitatea manifestărilor angoasei de separareSemnificațiile unui acting‑outRepetarea unui traumatism psihic infantilDrumul către elaborarea situației oedipieneLegătura dintre iubire și ură în cadrul ambivalențeiRevenirea angoasei de separare odată cu apropierea sfârșituluianalizeiSă fii tu însuți și să tolerezi singurătatea3.
Angoasa de separare în fantasmele de transferCele două chipuri ale singurătățiiAngoasa de separare: un fenomen universalCum se manifestă Angoasa de separare?Între conștient și inconștientFreud, separarea și pierderea obiectuluiRealitatea și fantasma de separare și de pierdere a obiectuluiAngoasa de separare în relația dintre analizand și analistDe la practica clinică la diverse teorii2.
Angoasa DE separare ÎN PRACTICA PSIHANALITICĂ1.
Dar putem oare îmblânzisingurătatea? O putem oare preface într un autentic mijloc decomunicare cu sine și cu celălalt?În această carte, aș vrea să arăt felul în care poate fitrăită experiența singurătății și cum se poate ea transformaîn cadrul experienței psihanalitice, ca și felul în care serealizează tranziția de la un sentiment adesea ostil șideznădăjduit de singurătate înspre o singurătate îmblânzită,temelia încrederii în comunicarea cu sine și cu celălalt.***, spune Quinodoz, nu înseamnă că anxietatea este anulată, ci căea poate fi abordată așa încât poate fi folosită în favoareavieții.– ROLAND JACCARD, Jean-Michel Quinodoz este psihanalist cu practică privată șipsihiatru consultant la Departamentul de Psihiatrie al Universitățiidin Geneva.
CUPRINSPrefață la ediția QuadrigePrefațăI.
Singurătatea are două fețe: ea poate fi o sfătuitoare letală,însă, atunci când o îmblânzim, singurătatea poate deveni oprietenă extrem de prețioasă


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.

Recomandate

logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse