Mierea de Manuka este mierea creata din extrasul florilor de Manuka.
Temperatura recomandata pentru depozitarea mierii de Manuka este 18-24 grade Celsius..
Depozitare: A se depozita in locuri reci, uscate si a se pastra intotdeauna acoperit.
Gust: Placut, dulce, aroma puternica, caracterizat „pamantiu, uleios, erbacee” si „floral, bogat si complex”.
Nu are mirosuri straine.
Caracteristici Parfum: Placut, aroma caracteristica.
Aspect: Lichid vascos, cremos sau cristalizat.
Totusi, ceea ce separa mierea de Manuka de alte tipuri de miere, este puterea proprietatilor antibacteriene, care pot ucide chiar si super bacteriile, precum MRSA, rezistent la meticilina.
Mierea de Manuka are proprietati biologice de antioxidant, antiinflamator, antibacterial, antiviral, antibiotic, vindecarea ranilor si imuno-stimulator.
Lemnul si florile sale au fost folosite de oamenii Maori timp de sute de ani, datorita proprietatilor vindecatoare.
Se regaseste in salbaticie, in zonele necultivate.
Manuka face parte din familia Tea Tree si este nativa Noii Zeelande.
Mierea de Manuka este mierea creata din extrasul florilor de Manuka