Descriere YEO:
Pe YEO găsești Mix pentru paine fara gluten de la Nominal, în categoria Dietă și Nutriție.
Indiferent de nevoile tale, Mix pentru paine fara gluten cu seminte de chia, 500 g, Nominal din categoria Dietă și Nutriție îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 19.43 Lei
Caracteristicile produsului Mix pentru paine fara gluten
- Brand: Nominal
- Categoria: Dietă și Nutriție
- Magazin: liki24.ro
- Ultima actualizare: 20-11-2024 01:27:04
Comandă Mix pentru paine fara gluten Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Mix pentru paine fara gluten de la liki24.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Mix
pentru paine fara gluten cu
seminte de
chia, 500 g,
Nominal Semintele de
chia contin peste 30% fibre, solubile si insolubile. Aproximativ 30% din continutul de grasimi, este reprezentat de a acizii grasi Omega-3. De asemenea, semintele de
chia sunt cunoscute
pentru continutul lor de proteine si minerale.
Mod de preparare:
Pentru prepararea painii mai e nevoie, pe langa mix, de ingrediente precum: apa, ulei si drojdie.
Reteta de baza: 500 g mix de faina, 500 ml de apa, 20 ml ulei, 15 g drojdie proaspata (sau 5 g drojdie uscata).
Prepararea painii intr-un cuptor normal: Conform retetei, amestecati toate ingredientele deodata si framantati, pana obtineti un aluat omogen, apoi lasati-l sa se odihneasca aprox. 5 min. Puneti aluatul intr-o forma
pentru paine unsa cu ulei, pe care puteti presara faina de hrisca. Umpleti forma de
paine pana la aprox 3/5 din inaltimea ei. Se lasa sa creasca 45-60 min. (la o temperatura de 35°C). Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 50-60 de minute. Pentru prepararea produselor de patiserie mai mici (de ex. chifle, baghete sau ciabatta) folosim cu 20 ml de apa mai putin. Prelucram aluatul in acelasi mod. Pentru coacerea baghetelor, folosim o placa speciala ondulata pentru baghete. Timpul de coacere pentru baghete si chifle este de 40 min la 180°C si apoi la 220°C timp de 20-25 min.
Prepararea painii in masina de paine: Se toarna apa calduta si ulei in vasul de copt, se adauga drojdia proaspata (sfaramata) sau cea uscata si se adauga mix-ul pentru paine. Doza recomandata de drojdie si apa se aplica programelor de coacere
fara gluten cu o durata de dospire de aprox. 45-50 min. si durata de coacere de aprox. 60 min. Aluatul nu trebuie amestecat din nou in timpul dospirii. In functie de tipul masinii de paine si de durata programului utilizat, putem ajusta temperatura apei si cantitatea de drojdie. Daca painea este dospita inegal (cu pori mari si neuniformi), reduceti doza de drojdie sau folositi apa mai rece. Daca, pe de alta parte, painea este putin dospita, cu aspect dens crapat la suprafata, folositi mai multa drojdie sau apa mai calda. In primele minute de amestecare, dezlipiti aluatul de pe peretii vasului, ajutandu-va de o spatula moale. Taiati painea dupa ce se raceste complet.
Valori nutritionale medii pentru 100 g de produs:valoare energetica 1454 kJ/344 kcal; grasimi 3 g, din care acizi grasi saturati 0.4 g; glucide 67 g, din care zaharuri 3.5 g; fibre 9.5 g; proteine 7.5 g; sare 1.9 g. .
Ingrediente:amidon de grau degluteinizat, faina de mei, faina de lupin, fulgi de cartofi,
seminte de chia 5%, faina de in, agent ingrosare: faina de guar, zahar, sare.
Prezentare:500 g.