Descriere YEO:
Moara cu noroc | Ioan - Disponibil la carturesti.ro
Pe YEO găsești Moara cu noroc | Ioan de la Ioan Slavici, în categoria Carte.
Indiferent de nevoile tale, Moara cu noroc | Ioan Slavici din categoria Carte îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Moara cu noroc | Ioan
- Departament: gaming-carti-birotica
- Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.
Preț: 37 Lei
Caracteristicile produsului Moara cu noroc | Ioan
- Brand: Ioan Slavici
- Categoria: Carte
- Magazin: carturesti.ro
- Ultima actualizare: 31-10-2024 01:35:15
Comandă Moara cu noroc | Ioan Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Moara cu noroc | Ioan de la carturesti.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Moara cu
noroc este o nuvela psihologica, scrisa de
Ioan Slavici. A fost publicata pentru prima data in anul 1881, in volumul Novele din popor.
Ioan Slavici s-a nascut pe 18 ianuarie 1848 la Siria, lana Arad. In aprilie 1869 se inscrie la Facultatea de Drept din Viena in anul al doilea, dupa ce facuse un an la Budapesta. Din cauza lipsurilor materiale se intoarce acasa si se angajeaza ca notar. Revine la Viena si isi face stagiul militar, iar in septembrie este incorporat ca voluntar la un regiment din Viena. Paralele cu stagiul militar isi continua studiile universitare.La Viena il cunoaste pe Eminescu, cel care ii va ramane toata viata „prieten si sfatuitor”. Amandoi sunt proclamati „membri definitivi” ai Societatii literare Romania, intemeiata in 1864 de studentii romani din Viena. In martie 1871 debuteaza in „Convorbiri literare” cu comedia „Fata de birou”. La constituirea societatii studentesti „Romania juna”,
Slavici este ales presedinte, iar Eminescu bibliotecar. Amandoi desfasoara o activitate ampla pentru organizarea Serbarii de la Putna si a Congresului studentesc care fixeaza programul luptei pentru „Unitatea culturala” si nationala a romanilor de pretutindeni.La 1 iunie 1872, publica povestea „Zana zorilor”. In iulie paraseste Viena. In acelasi an, publica „Ileana cea sireata” si „Florita din codru”.In 1875 publica nuvela „Popa Tanda”, iar in 1879, nuvela „Gura satului”. „Budulea taichii” este publicata in 1880 la revista „Convorbiri literare”. La 1894, apare la Bucuresti revista ilustrata „Vatra”, sub conducerea lui Slavici, Caragiale si Cosbuc.