Descriere YEO:
Musaca vegană 330gr - Disponibil la greektaste.ro
Pe YEO găsești Musaca vegană 330gr de la , în categoria Home > Produse Fresh > Mâncăruri tradiționale.
Indiferent de nevoile tale, Musaca vegană 330gr din categoria Home > Produse Fresh > Mâncăruri tradiționale îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 50 Lei
- Brand:
- Categoria: Home > Produse Fresh > Mâncăruri tradiționale
- Magazin: greektaste.ro
- Ultima actualizare: 18-09-2025 01:36:55
Comandă Musaca vegană 330gr Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Musaca vegană 330gr de la greektaste.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Musaca vegană
330gr cuvântul musaca vine din arabă și înseamnă servit rece; varianta grecească a acestui fel de mâncare este și versiunea care s-a impus în gastronomie; tradițional, musacaua este pregătită din straturi de carne tocată (sau mărunțită cu cuțitul) de miel sau orice altă carne în alternanță cu felii de vânătă prăjită sau cartof, cu felii de tomate și sos alb; ingredientele se pun într-un vas adânc și larg, se coc în cuptor și produsul, musacaua, se servește bucăți mari, permițând să se observe alternanța straturilor de legume și de carne. în versiunea grecească, musacaua nu se prezintă în straturi; musacaua grecească este pregătită din legume fierte în aburi sau prăjite, vinete, ardei gras, rosie, ceapă, toate amestecate cu carne tocată,fiind servită cu sos de iaurt și pilaf de orez; în versiunea originală, arăbească, musacaua este un fel de mâncare servit rece, un fel de salată compusă în principal din tomate și vinete, și este servită la începutul mesei, ca antreu; în versiunea sa balcanică, adică în Bulgaria, România, Croația, Muntenegru, Serbia, Macedonia, acest fel de mâncare poate fi gătit și cu cartofi, în loc de vinete; sunt cunoscute și variante în care stratul de legume este compus din dovlecei, morcovi și cartofi; în varianta standard de musaca, cea care se prezintă în straturi delimitate, stratul de bază este din vinete prăjite în ulei de măsline, stratul de mijloc este compus din carne, de obicei de miel, pregătită înainte prin prăjire cu ceapă, usturoi, tomate și ierburi aromatice (dafin, cimbru, oregano) și alte condimente (scortisoara, nucșoară, condimente arăbești, piper negru), iar ultimul strat este de fapt un sos bechamel sau un alt sos pe bază de ou și smântână, probabil sub influența bucătăriei Grecești de la începutul secolului al XX-lea; cele trei straturi din
Musaca vegană
330gr sunt așezate frumos într-un vas tapetat cu unt și pus în cuptor, pentru a se coace, până când stratul de deasupra capătă o culoare caramel, ceea ce nu durează mult pentru că celelalte două straturi au fost gătite în prealabil;