Descriere YEO:
Năut, 500g | Solaris - Disponibil la viataverdeviu.ro
Pe YEO găsești Năut, 500g | Solaris de la Solaris, în categoria Cereale.
Indiferent de nevoile tale, Năut, 500g | Solaris din categoria Cereale îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 11 Lei
Caracteristicile produsului Năut, 500g | Solaris
- Brand: Solaris
- Categoria: Cereale
- Magazin: viataverdeviu.ro
- Ultima actualizare: 27-11-2024 01:44:15
Comandă Năut, 500g | Solaris Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Năut, 500g | Solaris de la viataverdeviu.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Năut,
500g |
Solaris Cunoscut sub multiple denumiri pe tot cuprinsul globului pământesc (de la fasole garbanzo, la fasole egipteană sau „mazărea berbecilor”), năutul, aliment esențial în cadrul bucătăriei Orientului Mijlociu, a fost cunoscut ca varietate sălbatică, încă de acum 7000 de ani și este una dintre primele plante care au fost cultivate pe această planetă.Acesta a făcut parte din alimentația specifică mai multor civilizații, precum cea romană, egipteană și greacă. Au existat culturi de năut și pe teritoriul Dobrogei, în perioada în care aceasta făcea parte din Imperiul Otoman.Năutul (Cicer arietinum) este o plantă leguminoasă, care face parte din familia Fabaceae și este a doua cea mai cultivată leguminoasă la nivel mondial, după boabele de soia. Năutul are un conținut nutritiv bogat și un rol important, în special în gastronomia arabă, indiană și chiar și în cea africană. La momentul actual, India, Australia, Pakistan și Turcia sunt principalii producători de năut la nivel mondial, cumulând un total de aproximativ 10 milioane de tone, recoltate în anul trecut.Boabele de năut reprezintă sămânța plantei leguminoase și ele se dezvoltă într-un număr de aproximativ 3 boabe, într-o păstaie, similar mazărei. Două varietăți de năut sunt considerate a fi principale: năutul Kabuli și năutul Desi.Năutul Kabuli, cel mai frecvent consumat, are boabele mai mari, de culoare bej, o formă rotunjită și se cultivă îndeosebi în nordul Africii, în Europa, Pakistan, Afghanistan și America de Nord.Năutul Desi este considerat a fi primul tip de năut cultivat. Boabele sale sunt mai colțuroase, mai mici și mai variate din punct de vedere coloristic și se cultivă în India, Mexic și Iran.Cel mai frecvent, boabele de năut au culoarea bej sau galben deschis, dar pot fi și verzi, maro sau negre și pot fi întâlnite peste 21 de tipuri diferite de combinații de culori și forme ale boabelor de năut.Năutul boabe poate fi integrat în diferite mâncăruri și pateuri. Totodată, din boabele de năut se obține făină de năut, care poate fi folosită pentru a face diverse aluaturi de pâine, turte sau lipii ori prăjituri. Citește mai jos rețetele pe care ți le recomandăm.Valorile nutriționale ale năutuluiO cantitate de 100 g năut conține:19,3 g proteine60,6 g glucide17,4 g fibre6g lipide Năutul este bogat în conținutul de proteine, aproximativ 20% din compoziția sa rezidă în proteine. Din acest motiv, năutul este un substitut excelent pentru carne și produse lactate, fiind un ingredient nutritiv, perfect adaptat pentru dieta vegetarienilor și veganilor.Totodată, conform unor studii științifice, năutul reprezintă o sursă importantă din punct de vedere nutritiv, care poate suplini mai mult de 20% din necesarul zilnic nu doar de proteine, ci și de fibre, minerale și vitamine, îndeosebi de acid folic (sau vitamina B9). Totodată, conține, într-o proporție considerabilă, hidrați de carbon.În ceea ce privește vitaminele, regăsim în compoziția năutului următoarele vitamine și săruri minerale:vitamina A, vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), vitamina C și K.calciu, fosfor, potasiu, magneziu, seleniu, fier și zinc.Beneficii ale năutuluiNăutul conferă organismului un spectru variat de beneficii, indiferent de modul în care alegem să îl integrăm în alimentația noastră și, implicit, să îl consumăm. Pe scurt, năutul = beneficii multiple asupra sănătății tale.contribuie la reglarea glicemiei – indicele glicemic mic și amiloza din compoziția nătului (care se digeră mai lent) mențin glicemia și secreția de insulină la un nivel stabil. Năutul este indicat, așadar, în regimul alimentar al persoanelor cu diabet. favorizează o digestie bună – năutul este bogat în fibre, în special fibre solubile care, în combinație cu apa, formează un fel de gel ce stimulează tranzitul intestinal și contribuie la creșterea bacteriilor benefice din intestin. Este indicat pentr