Descriere YEO:
Niciodată nu e de ajuns. - Disponibil la edituratrei.ro
Pe YEO găsești Niciodată nu e de ajuns. de la Trei, în categoria Media > Books > Print Books.
Indiferent de nevoile tale, Niciodată nu e de ajuns. Neuroștiința și experiența dependenței - Judith Grisel din categoria Media > Books > Print Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 41.3 Lei
Caracteristicile produsului Niciodată nu e de ajuns.
- Brand: Trei
- Categoria: Media > Books > Print Books
- Magazin: edituratrei.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Niciodată nu e de ajuns. Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Niciodată nu e de ajuns. de la edituratrei.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Judith Grisel renunțase la studii și consuma zilnic droguri cand aînceput să ia în considerare faptul că ar putea descoperi osoluție vindecătoare pentru
dependența ei. A devenit cercetătorîn neuroș
tiințe, încercând să înțeleagă mecanismele neuronaleale stărilor ce-i guvernau adicția.În autoarea împărtășește ceea ce ea și alți cercetători dindomeniul neuroș
tiințelor au aflat despre consumul de droguri,completând informația ș
tiințifică cu fragmente din
experiențapersonală, subliniind modul în care creierul unui dependent estediferit de al celorlalți oameni, atât înainte, cât și dupăconsumul cronic.
Judith Grisel descrie care sunt aspectele care împing oamenii ladependență de droguri, ce îi poate ajuta să se recupereze șiargumentează convingerea ei fermă că un „tratament" pentruadicție nu poate fi găsit în creier, ci în modul în careinteracționăm cu comunitatea din care facem parte.JUDITH GRISEL este cercetător în neuroștiințe și profesor depsihologie la Universitatea Bucknell. Cercetările ei recente explicădiferitele traiectorii ale consumului excesiv de alcool.Așa cum copiii au nevoie de autonomie în doze mici ca să învețeînfrânarea, desigur că nici celor aflați în tratament nu li sepoate încredința propria persoană dintr‑odată. Însă datorităsprijinului social, a unei palete largi de alternative atractive șiprobabil intervențiilor medicale pe termen scurt, putem învăța săalegem viața în detrimentul morții, în ciuda imperfecțiunilor eievidente. Până la urmă, această libertate este antidotuldependenței. Când mi se întâmplă să aud abstinenții afirmândcă consumul nu mai este o opțiune, tresar. Tocmai, că este oopțiune. Exact despre asta este vorba.JUDITH GRISELAgenții federali, moartea prietenilor, interdicțiile șievacuările, sevrajul fizic și alte miliarde de tragedii n‑au fostsuficiente ca să mă împingă la schimbare. În schimb, iubirea șiapropierea umană au reușit. Dorința tatălui meu de a fi văzutîmpreună cu mine și de a mă trata cu bunătate mi‑a despicatcarapacea defensivă de raționalizări și de justificări. A deschisinima singuratică pe care niciunul dintre noi nu bănuia că o maiaveam.
Judith GriselCUPRINSIntroducere 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.9. 10. 11.Mulțumiri