Beneficiile uleiului de usturoi - poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale, - poate ajuta la calmarea inflamatiei, - poate ajuta la scaderea colesterolului, - poate sustine functia imunitara, - poate reduce coagularea sangelui, - ofera o multime de antioxidanti, - face ca alte alimente sanatoase sa aiba un gust grozav.
Desi sunt necesare mai multe cercetari pentru a determina relatia dintre consumul de usturoi si nivelul colesterolului, o meta-analiza si o revizuire a studiilor care a fost publicata in mai 2.
Cum? Usturoiul „poate ajuta la scaderea productiei de colesterol de catre ficat”, spune Bazilian.
Usturoiul poate ajuta la scaderea colesterolului Un alt avantaj potential al usturoiului pentru inima: imbunatatirea nivelului de colesterol. 3.
Cercetatorii si-au publicat concluziile in noiembrie 2020 in Phytotherapy Research. cu un grup placebo.
Intr-un studiu randomizat, controlat, dublu-orb pe 70 de femei cu boala inflamatorie artrita reumatoida, grupul care a luat 1.000 de miligrame de suplimente de usturoi pe zi timp de opt saptamani a avut markeri inflamatori mai mici, mai putine dureri si oboseala si mai putine articulatii sensibile in comparatie.
Usturoiul, pe de alta parte, ajuta la inhibarea activitatii anumitor proteine inflamatorii, spune Raj.
Usturoiul poate ajuta la calmarea inflamatiei Oamenii de stiinta cred ca inflamatia cronica este un motor din spatele bolilor cronice, inclusiv bolile de inima, diabetul si artrita, potrivit Harvard Health Publishing. 2. (Inhibitorii ECA ajuta la relaxarea vaselor de sange.) Acest lucru ar putea sustine fluxul sanguin si presiunea sanatoasa. „Usturoiul stimuleaza sinteza oxidului nitric, care dilata vasele de sange si inhiba activitatea ACE (enzima de conversie a angiotensinei),” spune Raj.
Usturoiul poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale Cateva cuisoare pe zi pot ajuta la indepartarea vizitei la cardiolog. Beneficii 1.
La urma urmei, este plin de beneficii pentru sanatate - iata sapte dintre ele.
Bazilian.
Nu va fie teama sa incarcati usturoiul in hummus, pesto, paste, sosuri, supe, cartofi prajiti si legume prajite, spune dr. „Includerea in mod deliberat a usturoiului in preparatele alimentare in mod regulat va poate oferi beneficii pe termen lung”, spune ea.
Dar nu neglijati puterea de a adauga usturoi la alimentele preferate, care pot contine o mare varietate de nutrienti si substante chimice care pot interactiona sinergic impreuna in moduri benefice, spune Raj. poate influenta cat de bine functioneaza unul dintre medicamentele dumneavoastra. si ca nu va interactiona cu niciun medicament pe care il luati in prezent, mai ales daca aveti afectiuni medicale in curs de desfasurare sau faceti ajustari la dieta dvs.
Daca sunteti interesat sa luati un supliment, discutati cu medicul dumneavoastra pentru a va asigura ca este sigur pentru dvs. „Cu toate acestea, utilizarea pe termen lung a usturoiului in cantitati mai mici ca in prepararea zilnica a alimentelor poate produce, de asemenea, rezultate pozitive la doze mai mici”, spune ea.
Acest lucru se face de obicei in setarile de cercetare pentru a testa raspunsul dorit intr-un anumit interval de timp, explica Raj.
O nota: sustinerea stiintifica pentru multe dintre aceste beneficii se bazeaza pe studii care implica suplimente si extracte (inclusiv pulberi si capsule), care pot oferi doze mai mari decat le-ati obtine din alimente.
Aceste substante fitochimice (sau compusi ai plantelor) sunt responsabile pentru proprietatile sanatoase pentru inima, de sustinere a sistemului imunitar, antiinflamatorii si nutritive ale plantei.
Raj. „Contine substante fitochimice precum alicina si compusi organosulfurati”, adauga dr.
Allium se refera la o clasa de plante care contine si ceapa, ceapa, praz si esalota. Ce este usturoiul? „Usturoiul apartine familiei allium”, explica Sudha Raj, PhD, RDN, profesor la Colegiul Falk de Sport si Dinamica Umana din Syracuse, New York.
Beneficiile uleiului de usturoi - poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale, - poate ajuta la calmarea inflamatiei, - poate ajuta la scaderea colesterolului, - poate sustine functia imunitara, - poate reduce coagularea sangelui, - ofera o multime de antioxidanti, - face ca alte alimente sanatoase sa aiba un gust grozav