Cumpara de la carturesti.ro

O istorie genetica (incompleta) a romanilor | Mihai G. Netea - Humanitas


O istorie genetica (incompleta) a romanilor | Mihai G. Netea
31.92 Lei

Disponibil

(19-11-2024)
Cumpara de la carturesti.ro

Produs vandut de carturesti.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara o istorie genetica humanitas de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru o istorie genetica humanitas

Autor distins cu Premiul Spinoza, membru al Academiei Regale pentru Stiinte si Arte, Tarile de Jos„Vom porni in aceasta calatorie prin istoria genetica a poporului roman incercand sa intelegem care este substratul primordial al populatiilor europene, cel care provine din Paleolitic.
Este laureat a numeroase premii, beneficiar al multor granturi internationale si colaborator al unor importante institute internationale, precum si autor a numeroase studii stiintifice..
I-a fost decernat Premiul Spinoza in 2016, iar din acelasi an este membru al Academiei Regale de Stiinta din Olanda.
Interesele sale stiintifice sunt concentrate pe intelegerea raspunsului imun in timpul infectiilor severe, precum si pe influenta factorilor genetici care influenteaza biologia populatiilor umane.
In prezent conduce Divizia de medicina experimentala a Departamentului de Medicina Interna, Centrul Medical al Universitatii Nijmegen.
Si-a facut doctoratul si specializarea in medicina interna si boli infectioase la Universitatea Radboud din Nijmegen, Olanda.
Netea s-a nascut in 1968 si a studiat medicina la Cluj-Napoca.
In final vom incerca o sinteza a tuturor acestor procese istorice si a modului in care acestea ne-au influentat din punct de vedere genetic.“ — Mihai NETEAMihai G.
Vom continua cu era marilor migratii de la inceputul Evului Mediu si vom vedea cat de mult (sau putin) au contribuit popoarele migratoare (si mai ales slavii) la fondul genetic al romanilor.
Vom aborda in continuare perioada istorica despre care am invatat in cartile de istorie: cine sunt dacii si cat au contribuit romanii la structura genetica a poporului roman? Ca romani, ne simtim extrem de apropiati de acest model al originii daco-romane a poporului nostru si, din punct de vedere cultural, el este cat se poate de valabil, dar cat de importanta este componenta genetica a dacilor si romanilor in structura poporului roman? Paradoxal poate, stim inca destul de putin despre acest proces.
Limbile indo-europene, din care au evoluat mai tarziu si limba latina sau limba dacilor, au fost apoi aduse in Europa de migratiile din Epoca Bronzului, pe care le gasim de asemenea contribuind la substratul genetic al populatiilor europene.
Apoi vom continua sa in-vestigam impreuna cum descoperirea agriculturii a adus un nou val de migratii spre Europa venind din Anatolia; culturile neolitice infloritoare create de acesti imigranti au contribuit substantial la substratul genetic al poporului roman.
Autor distins cu Premiul Spinoza, membru al Academiei Regale pentru Stiinte si Arte, Tarile de Jos„Vom porni in aceasta calatorie prin istoria genetica a poporului roman incercand sa intelegem care este substratul primordial al populatiilor europene, cel care provine din Paleolitic


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse