Pădurea comestibilă: Pentru recolte abundente în orice anotimp / La forêt comestible - Pour des récoltes abondantes en toute saison de Damien Dekarz ne propune un nou model de agrosilvicultură inspirat de pădurile sălbatice.
La editura ap! a mai apărut de același autor și titlul 
Permacultura în grădină lună de lună. care are în momentul de față peste 400 de mii de abonați.  
Damien a experimentat, creat și înregistrat numeroase tehnici și instrumente de grădinărit ușor adaptabile în diverse împrejurări, despre care puteți afla mai multe amănunte pe site-ul său: www.permacultureetc.com.
Trainer, designer și lector, 
Damien Dekarz popularizează permacultura și agroecologia încă din anul 2014 pe canalul său de YouTube intitulat permaculture agroécologie etc...
După mine, ea e cea care propune cele mai bune soluții.
Dincolo de sfaturile pe care le puteți citi sau auzi, vă propun să priviți natura și să vă inspirați din ea în mod profund.
Această carte este o invitație la imitarea naturii.
Pe scurt, pentru Damien Dekarz, Pădurea comestibilă este un sistem de producție alimentară care colaborează cu natura.
Exact la fel cum într-o pădure există pomi de diverse mărimi, tufișuri, ciuperci, liane.
Mai exact, susține autorul, putem să ne amenajăm grădinile în care cultivăm fructe și legume sub forma unor păduri comestibile în care vița-de-vie se poate cățăra pe măr, lângă care am plantat un alun, lângă care crește un zmeur, un căpșun și niște ciuperci pleurotus.
Pădurea comestibilă: Pentru recolte abundente în orice anotimp / La forêt comestible - Pour des récoltes abondantes en toute saison de Damien Dekarz ne propune un nou model de agrosilvicultură inspirat de pădurile sălbatice