1.
De aici s-a nascut ideea unei dramatizari creand astfel posibilitatea de a-l reprezenta scenic prelungindu-i viata pe coordonatele artei spectacolului..
Critica literara a comentat favorabil evenimentul circulatia romanului fiind de asemenea un fapt semnficativ.
Aceasta si datorita faptului ca autoarea Ileana Vulpescu apreciata deja prin romanul Ramas bun a creat aici un personaj reprezentativ atat pentru tipul de sensibilitate al acestui sa-i spunem gen cat si in raport cu asteptarile publicului larg.
Dramatizare - Ileana Vulpescu Arta conversatiei a reprezentat nu intamplator un succes de librarie.
Arta conversatiei.
Cu cat aceasta capacitate este mai mare cu atat elementul real din viata de toate zilele a scriitorului va transparea mai putin in opera - Ileana Vulpescu 2.
Dozajul lor depinde-cred eu- in primul rand de structura scriitorului de capacitatea lui de a transforma realitatea in metafora.
Un anumit fel de viata il duce desigur pe scriitor la un anumit fel de literatura in care este foarte greu sa stabilesti cat la suta este rezultatul al realitatii si cat al interpretarii ei.
Arta conversatiei - Ileana Vulpescu Eu cred ca autorul vede realitatea cu anumiti ochi inainte de a se apuca sa scrie o opera proces invers pentru cititori. 1