Aceste 7 cărți de Povești complet ilustrate, fiecare dintre ele axându-se pe un aspect diferit al rezilienței emoționale, pot fi utilizate împreună cu cartea-ghid „Reziliența emoțională a copiilor”.
Ea decide să urce pe o faleză dificilă.
Nevoile copilului sunt uneori distorsionate, mascând nevoile emoționale adevărate, ascunse, care nu sunt satisfăcute.
Ziua în care a căzut cerul, Juliette Ttofa
În această poveste terapeutică despre renunțarea la griji și la bagajele emoționale este vorba despre o fată căreia place mult plaja.
Această poveste terapeutică îi învață pe copii despre importanța gândirii echilibrate și importanța faptului de a nu stărui prea mult asupra gândurilor negative.
Vietățile din sufletul tău, Juliette Ttofa
Folosind analogia cu arta japoneză Kintsugi, prin care ceramica spartă este reparată folosind un lac auriu, care valorizează astfel crăpăturile, această poveste terapeutică subliniază importanța concentrării asupra punctelor forte și asupra factorilor de protecție din viața unui copil, mai degrabă decât asupra problemelor și riscurilor, pentru a promova reziliența emoțională.
Fata își dă seama că, dacă îl hrănește pe peștele albastru și îl ignoră pe cel roșu, peștele albastru – starea ei de bine – va prospera.
Cu cât îl hrănește mai mult pe cel roșu, iazul ei se umple de pești roșii, tot mai mari și mai încruntați.
Când întâlnește un băiat căruia îi place să o audă cântând, dar este prea timid să se apropie de ea, își dă seama că amândoi erau singuri și că pot cânta împreună ca prieteni.
Peștele încruntat și peștele zâmbitor, Juliette Ttofa
O fetiță hrănește doi pești: unul albastru zâmbitor și unul roșu încruntat. Întro zi, în timp ce cântă întro peșteră misterioasă, ea crede că ecoul ei trebuie să fie sunetul altor copii care cântă, dar este prea timidă să se apropie de ei.
Această poveste terapeutică ne învață despre cum putem face față unei pierderi dureroase și cât este de important să ne bucurăm de amintirile fericite pe care le avem cu/despre persoana pierdută.
Fetița și ecoul, Juliette Ttofa
În această poveste terapeutică despre găsirea prieteniei ne este prezentată o fetiță care trăiește singură și căreia îi place să cânte.
Deși nu își găsește pana, este mângâiat de amintirea ei și își dă seama că se va simți mai bine în timp.
Această poveste terapeutică îi învață pe copii despre cum putem folosi tehnici de relaxare și mindfulness când ne simțim stresați și despre beneficiile faptului de a găsi o cale de ieșire pentru suferința noastră emoțională.
Bărcuța înstelată, Juliette Ttofa
În această poveste emoționantă, un băiat pierde o pană specială și pleacă într-o călătorie magică pentru a încerca să o recupereze.
Cu ajutorul unui pufin prietenos, el reușește să revină pe pământ când se calmează și se relaxează.
Povestea îi învață pe copii importanța faptului de a avea grijă de sine și de a înțelege ce este sau nu sănătos.
Balonul este tulburat, Juliette Ttofa
Un balon cu aer cald este atât de încordat și tensionat, încât s-a înfierbântat foarte tare și rămâne blocat sus, în aer. În cele din urmă, băiatul își dă seama că prioritățile lui au devenit distorsionate și că trebuie să aibă grijă de propria stare de bine.
Ghidul care oferă un cadru și strategii eficiente pentru a sprijini reziliența emoțională a copiilor, pe baza modelului Curcubeul rezilienței, elaborat de Juliette Ttofa.
Băiatul care dorea să privească soarele, Juliette Ttofa
În această poveste terapeutică despre îngrijirea de sine este vorba despre un băiat căruia îi place să se joace afară și îl pasionează să se uite la soare, deși mulți oameni îl avertizează că îi va răni ochii.
Aceste 7 cărți de Povești complet ilustrate, fiecare dintre ele axându-se pe un aspect diferit al rezilienței emoționale, pot fi utilizate împreună cu cartea-ghid „Reziliența emoțională a copiilor”