Descriere YEO:
Pe YEO găsești Patologiile puterii. Gândurile unui covalescent de la Trei, în categoria Media > Books > Print Books.
Indiferent de nevoile tale, Patologiile puterii. Gândurile unui covalescent - Theodor Paleologu din categoria Media > Books > Print Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 55.25 Lei
- Brand: Trei
- Categoria: Media > Books > Print Books
- Magazin: edituratrei.ro
- Ultima actualizare: 03-05-2025 02:21:46
Comandă Patologiile puterii. Gândurile unui covalescent Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Patologiile puterii. Gândurile unui covalescent de la edituratrei.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Vorbim adesea despre mania grandorii sau beția
puterii ca și cum acest fenomen ar fi rezervat doar celor mai puternici. În realitate, avem de-a face cu cel mai răspândit lucru din lume: există și patologii ale micii puteri, dar și ale neputinței sau resentimentului. Tiranii înșiși sunt niște oameni obișnuiți, atâta numai că cele mai respingătoare laturi ale lor sunt scoase la iveală de mecanismele
puterii. Odată cu întoarcerea războaielor și tiraniilor, trăim în vremuri în care patologiile
puterii au explodat. Chiar și în democrațiile noastre de tip occidental, liderii care și-au pierdut simțul realității și furtunile de furie populară sunt gata să provoace pagube ireparabile: la capătul demagogiei se află tirania, iar populismul duce la autoritarism. THEODOR PALEOLOGU, fost elev al École Normale Supérieure din Paris și doctor în filosofie politică al École des Hautes Études en Sciences Sociales, a fost cercetător la universitățile Harvard și Notre Dame (Indiana), a predat la Bard College Berlin, a fost ministru al Culturii, ambasador, deputat și candidat la președinția României. Din 2013 predă la Casa
Paleologu. Referitor la intenția cărții de față, autorul notează: „Nu este vorba aici de o lucrare științifică, ci de un eseu și, totodată, de o confesiune — și vă puteți aștepta ca această confesiune să fie completă.”