Descriere YEO:
Pe YEO găsești Poezii - Grigore Alexandrescu de la Cartex, în categoria Literatura romana.
Indiferent de nevoile tale, Poezii - Grigore Alexandrescu din categoria Literatura romana îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 13.5 Lei
Caracteristicile produsului Poezii - Grigore Alexandrescu
- Brand: Cartex
- Categoria: Literatura romana
- Magazin: grupdzc.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Poezii - Grigore Alexandrescu Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Poezii - Grigore Alexandrescu de la grupdzc.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Grigore Alexandrescu n. 22 februarie 1810 Targoviste - d. 25 noiembrie 1885 Bucuresti a fost un poet si fabulist roman. S-a nascut la Targoviste in anul 1810 in mahalaua Lemnului fiind al patrulea copil al vistiernicului M. Lixandrescu. Ramane orfan si sarac dar de mic dovedeste o inteligenta deosebita si o memorie extraordinara. Invata greaca si franceza. A devenit elev la Colegiul National bdquo Sfantul Sava rdquo din Bucuresti fiind coleg cu Ion Ghica. Face cunostinta cu Ion Heliade Radulescu. Ii uimeste pe toti prin talentul sau poetic. Un timp va locui acasa la Heliade care-i va publica prima poezie Miezul noptii in Curierul Romanesc urmata de elegia Adio. La Targoviste. A debutat cu poezii publicate in Curierul Romanesc condus de Ion Heliade Radulescu. Poezia sa a fost influentata de ideile care au pregatit Revolutia din 1848. bdquo Neinduplecat duios si maret muscator si zambitor in aceesi vreme asa ni se arata in Stire. Biciuitor in Fabule dansul croieste o lume noua lumea dobitoacelor ce vorbesc a dobitoacelor ce vorbesc a dobitoacelor ce vin din adancul codrilor si fermecate de puterea vrajitorului-poet injgheaba sub ochii nostri o viata noua menita sa ne indrepte pasii sa ni-i intoarca dintr-un drum trimitandu-i pe un altul. ldquo - Emil Garleanu