Editia a III-aVolum distins cu Trofeul pentru cea mai ravnita carte a Targului Gaudeamus Cluj-Napoca (5-9 aprilie 2017)Romania invizibila pentru straini sau cea care este patria noastra invizibila, de care ne este uneori rusine, poate iesi la suprafata intr-o societate posibila, din cioburile unui vis pe care il purtam cu totii in suflet, dincolo de nivelul de cultura, de bogatie sau pasiuni politice.
A fost viceprim-ministru, Ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in Guvernul Romaniei (17 noiembrie 2015 – 4 ianuarie 2017); fondator al Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie – IRES, Institut pe care l-a condus in calitate de Presedinte in perioada 2009-2015; senator PSD Cluj, Parlamentul Romaniei, membru al Comisiei pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa (2004-2008); observator si deputat in Parlamentul European, membru al Comisiei pentru dezvoltare regionala (2005-2007) si Ministru al Informatiilor Publice in Guvernul Romaniei (2000-2003).. la Universitatea din Bucuresti. dr. univ.
Bistrita-Nasaud) este sociolog, prof.
Astfel ca putem vorbi despre o Romanie absenta, o Romanie probabila.
Vasile Sebastian DancuVasile Sebastian Dancu (25.11.1961, Nasaud, jud.
Totul este posibil, se poate intampla, poate fi gandit, dar societatea nu se mobilizeaza pentru ca aceasta virtualitate sa devina fapt.
Avem un potential pe care nu-l actualizam, nu-l scoatem la suprafata.
Daca nu vom reusi asta, vom vedea ca inca 100 de ani, dincolo si dincoace de Colectiv, inainte si dupa Revolutia din 1989, peste Romania se va intinde aceeasi mare neputinta, ticalosie si mizerie umana.
Societatea noastra pare a avea acest tip de impersonalitate, o instrainare de ea insasi, o neparticipare la propriul destin.
Trebuie doar un strop de solidaritate, un pic de curaj si o minima incredere in forta noastra colectiva.
Editia a III-aVolum distins cu Trofeul pentru cea mai ravnita carte a Targului Gaudeamus Cluj-Napoca (5-9 aprilie 2017)Romania invizibila pentru straini sau cea care este patria noastra invizibila, de care ne este uneori rusine, poate iesi la suprafata intr-o societate posibila, din cioburile unui vis pe care il purtam cu totii in suflet, dincolo de nivelul de cultura, de bogatie sau pasiuni politice