ABC-ul povestilor terapeutice - -Agresivitatea din dubla perspectiva: agresor si agresat Agresivitatea apare ca o consencinta a furiei, in principal in primii ani de viata, atunci cand copiii descopera lumea din jurul lor si dezvolta noi abilitati.
Prin intermediul povestilor si jocurilor reusim sa ne conectam cu cei mici, iar mesajul ajunge cu mai multa usurinta la urechile si in sufletele lor.
Povestea si jocurile devin o punte de legatura intre nevoia parintelui sau a dascalului de a-l sprijini si educa pe copil si nevoia copilului de a se simti conectat pentru a invata lucruri noi sau pentru a depasi anumite situatii (temeri, lipsa increderii in sine, capacitatea de a empatiza, asumarea responsabilitatii, gestionarea emotiilor puternice si altele)..
Pentru a depasi aceste situatii, ei au nevoie de sprijinul parintilor, care ii ajuta sa inteleaga fenomenul de agresivitate."Povestea Dragonului Furios si a Spiridusului curajos" prezinta agresivitatea din ambele perspective si arata cum comunicarea si empatia sunt cele mai bune cai spre eliminarea agresivitatii.
In interactiunile pe care le au cu cei din jur, cei mici experimenteaza, in general, ambele parti ale agresivitatii- cea de agresor si cea de victima.
ABC-ul povestilor terapeutice - -Agresivitatea din dubla perspectiva: agresor si agresat Agresivitatea apare ca o consencinta a furiei, in principal in primii ani de viata, atunci cand copiii descopera lumea din jurul lor si dezvolta noi abilitati