Acesta este dictionarul ultimativ pentru toti cei pasionati de Provence: selectia personala a lui Peter M ayle de mancaruri, obiceiuri si cuvinte pe care le considera cele mai fascinante, stranii, delicioase sau pur si simplu cele mai amuzante.
Provence de la A la Z este o incantare nu numai pentru fanii tot mai numerosi ai autorului Peter Mayle, ci si completarea perfecta pentru orice ghid despre Provence sau despre Franta..
Si, desigur, scrie despre mancare si vin, vin rosé, trufe, masline, pepeni, bouillabaisse, branza care a ucis un imparat roman, ba chiar despre un leac pentru indigestie.
In peste 170 de termeni, Peter Mayle, cunoscutul autor al romanului "Un an in Provence", scrie despre subiecte variate, de la arhitectura la zingue-zingue-zoun (in dialectul local, un cuvant care descrie sunetul scos de o vioara).
Desi e organizat alfabetic, aceasta nu este deloc o lucrare de referinta.
Acesta este dictionarul ultimativ pentru toti cei pasionati de Provence: selectia personala a lui Peter M ayle de mancaruri, obiceiuri si cuvinte pe care le considera cele mai fascinante, stranii, delicioase sau pur si simplu cele mai amuzante