„Scrierea de faţă vine desigur în întâmpinarea uneinecesităţi general resimţite, pe care eu însumi nu am putut s-osatisfac până în prezent: şi anume dorinţa unei prezentărisuccinte a caracteristicilor fundamentale ale concepţiei melepsihologice.
APLICAREA PRACTICĂ A TEORIEI LUI JUNGAspectul dublu al psihologiei jungieneRelaţia cu ştiinţele exacteModul cauzal şi cel final de a privi lucrurileProcedeul dialecticCăi spre inconştientVisulInterpretarea visuluiRădăcinile visuluiDiferitele tipuri de visDispunerea viselorCaracterul plurivoc al conţinuturilor oniriceAspectul compensator al visuluiVisul ca „ţară a copiilor"Etapele interpretăriiStructura visuluiCondiţionalismulMetoda amplificăriiInterpretarea reductivăAspectul dinamic al visuluiSens individual şi sens colectivForme de interpretareProiecţiaSimbolulSimbol şi indiciuReprezentări în imaginiPrincipiile de bază ale analizeiDespre sensul nevrozeiAspectul prospectivDezvoltarea personalităţiiProcesul de individuaţieUmbraAnimus şi animaArhetipurile principiului spiritual şi celeale principiului materialSineleRealizarea SineluiSimbolul unificatorSimboluri ale mandaleiParalele la procesul de individuaţiePsihologia analitică şi religiaTransformare şi maturizareResponsabilitatea rezidă în individ-------------------------.
LEGILE PROCESELOR PSIHICEConceptul de libidoStructura contrariilorFormele de mişcare ale libidouluiProgresie şi regresieIntensitate valorică şi constelaţie3.
NATURA ŞI STRUCTURA PSIHICULUIConştiinţa şi inconştientulFuncţiile conştiinţeiTipurile atitudinaleProblema tipurilor la omul creatorPersonaConţinuturile inconştientuluiComplexulArhetipurile2.
CUPRINS-------------------------1.
Este în avantajul prezentării faptul că i s-aadăugat textului un şir de diagrame, care facilitează înţelegereaanumitor relaţii funcţionale."Jolande JACOBI, psihoterapeut jungian, profesor la Institutul C.
G.
Jung din Zürich, a fost una dintre cele mai apropiate colaboratoareale întemeietorului psihologiei analitice.
A rezultat astfel unsinopsis care cuprinde sau cel puţin atinge toate puncteleesenţiale, astfel încât i se dă cititorului posibilitatea — cusprijinul trimiterilor la citate şi al registrelor scrierilor mele— să se orienteze pe drumul cel mai scurt care să-l ducă la totceea ce-şi doreşte.
Jacobi şi-a asumat cu succesaceastă sarcină dificilă, izbutind să ofere o prezentareeliberată de balastul cunoaşterilor detaliate.
Doamna dr.
Eforturile mele în psihologie au fost în esenţămuncă de pionierat, care nu a găsit nici timpul, nici posibilitateade a se prezenta singură. „Scrierea de faţă vine desigur în întâmpinarea uneinecesităţi general resimţite, pe care eu însumi nu am putut s-osatisfac până în prezent: şi anume dorinţa unei prezentărisuccinte a caracteristicilor fundamentale ale concepţiei melepsihologice