Descriere YEO:
Pulbere de maca, 200 g, - Disponibil la liki24.ro
Pe YEO găsești Pulbere de maca, 200 g, de la Phyto Biocare, în categoria Dietă și Nutriție.
Indiferent de nevoile tale, Pulbere de maca, 200 g, Phyto Biocare din categoria Dietă și Nutriție îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 29.29 Lei
Caracteristicile produsului Pulbere de maca, 200 g,
- Brand: Phyto Biocare
- Categoria: Dietă și Nutriție
- Magazin: liki24.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Pulbere de maca, 200 g, Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Pulbere de maca, 200 g, de la liki24.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Pulbere de
maca, Maca (Lepidium meyenii) sau „ginseng andin”, este o plantă erbacee bienală din familia Cruciferelor, care crește în special în Peru și Bolivia, unde este cultivată în zone din munții Anzi, la o altitudine de 3.500 - 4.200 metri. Este o legumă rădăcinoasă înrudită cu ridichea și varza Maca este cultivată de secole pentru hipocotilul cărnos, fiind folosită atît ca aliment cât și că planta medicinală deoarece are proprietăți nutritive și tonice excepționale. Pentru incași, ca și pentru populațiile andine de azi,
maca era și este o plantă sacră, un aliment de bază complex, care permite populației să reziste mai ușor intemperiilor vremii de pe înaltele platouri ale Anzilor. În Anzi,
maca este gătită și consumată ca leguma în hrană zilnică. Poate fi gătită în stare proaspătă (coaptă la cuptor, rasa și adăugată în mâncarea gătită, fiartă și pasată în creme de legume etc), dar că leguma proaspătă poate fi găsită și obținută numai în apropierea zonelor înalte unde se plantează. Pentru păstrare, stocare și comercializare, rădăcină de macă se usucă. Producția medie la hectar poate ajunge și la 15 tone de rădăcină proaspătă, dar prin uscare se reduce la aproximativ 5 tone. În această stare poate fi păstrată până la 3-4 ani. Culturile de macă sînt ecologice: la altitudinile mari la care crește, nu există dăunători pentru care să fie necesare pesticidele iar solul este îngrășat organic cu material produs în fermele de oi, lama și alpaca. De asemenea, frunzele plantei sînt tăiate la recoltare și lăsate pe loc pentru fertilizarea solului. În ultimul timp, maca este cultivată pe scară largă. Producția de macă a cunoscut o creștere spectaculoasă și este exportată în întreaga lume. Piete importante sunt China, Japonia și Europa, unde se comercializează doar sub formă de pulbere - pur și simplu, sau în capsule medicinale. Maca este una din plantele considerate superaliment, introducerea sa în dieta umană aducând o serie de beneficii pentru sănătatea și buna funcționare a organismului. Date științifice Datele științifice întâlnite în bibliografie precizează în mare un conținut de 60 - 75% carbohidrați, 10 – 12% proteine, 8 – 10% fibre și 2 – 3% lipide, foarte asemănător cu cel al unor cereale ca grâu sau orez. Maca este o sursă valoroasă de aminoacizi, cei mai importanți cantitativ fiind arginina, serina, histidină, acidul glutamic, glicina, valină, fenilalanină, tirosina și treonină. Alături de aceștia, în pulberea de macă se găsesc acizi grași (linolenic, palmitic și oleic), alcaloizi, tanini, polifenoli, vitamine(B1, B2, B12, C, E), saponine, sitosteroli, minerale (Ca, K, P, Mg) și microelemente (Zn, I, Mn, Cu). In cartea The Healing Power of Rainforest Herbs de Leslie Taylor, sînt date valori nutritive complexe raportate la 10 g pulbere de macă (aceasta fiind considerată și propusă de autoare ca fiind doza zilnică recomandată pentru consum uman). Nutritional Profile of Dried Maca Root (Average 10 gram serving)