Pulbere de orz verde, 200 g, Phyto BiocareCe este orzul verde?
Plantele tinere de orz reprezintă o sursă complexă de nutrienți foarte valoroși, necesari organismului uman ca aport zilnic: proteine, fibre vegetale, vitamine (A, B, C, E, P) minerale (K, Fe, Că, Mg), microelemente (Mn, Zn, Cu), clorofila.
Alături de acestea se găsesc componente de asemenea foarte valoroase prin efectul lor asupra metabolismului și echilibrului biochimic al organismului: bioflavonoide, polizaharide și enzime.
Pulberea de orz verde (Hordeum vulgare) este un supliment alimentar 100% natural, obținut din frunzele plantei tinere de orz verde, recoltate atunci cînd planta are înălțimea de 20 - 30 cm.
Dar prin creșterea nivelului de energie internă, prin reechilibrarea biochimică a mediului intern, devin în mod cert parte activă în procesul de refacere și în instalarea stării de bine la nivelul întregului organism.
Hipocrate, părintele medicinii moderne spunea: "Hrana voastră să vă fie medicament" sau "Cel mai bun medic este natura".
Este foarte adevărat și se potrivește azi mai mult ca oricînd, pentru că astăzi mai mult ca oricînd trăim într-un ritm alert (uneori haotic), în stres și poluare, sîntem sedentari și ne hrănim prost, dormim insuficient și fără.
La aceste dimensiuni (înainte de formarea tulpinii propriuzise), plantă acumulează cea mai mare concentrație de nutrienți – pentru că în etapele sale de dezvoltare ulterioară să-i folosească pentru sinteza diferențiată a structurilor plantei (tulpină/pai, spic, semințe, etc).
Există studii comparative care au pus în evidență un conținut net superior de nutrienți în pulberea de orz verde, față de alte surse vegetale recunoscute pentru efectele lor benefice asupra sănătății.(1)
Cîteva exemple sugestive legate de conținutul de nutrienți al frunzei de orz verde:
- conține de >200 ori mai multă vitamina B1 decît frunză de salată verde
- de 7 ori mai multă vitamina C decît portocalele
- de 16 ori mai multă vitamina B1 decît tomatele
- de 5 ori mai mult fer decît spanacul
- de 10-11 ori mai mult calciu decît în laptele de vacă
- de 25 ori mai mult potasiu decît bananele
- de 20 ori mai multă vitamina E decît în făină integrală de grîu, etc
Prin consumarea de orz verde, toate aceste componente se absorb și generează un efect sinergic, făcînd din produsul Pulbere de orz verde un superaliment, un supliment alimentar complex și complet, care ameliorează calitatea vieții tuturor celor care îl introduc în dieta lor zilnică.
Orzul este de mii de ani utilizat în hrana zilnică a multor popoare asiatice dintre cele mai longevive (japonezi, chinezi, indieni).
Aducând în atenția semenilor noștri acest produs, nu facem decât să propunem întoarcerea la o hrană cît mai curată, mai naturală și mai neprocesată industrial, cu certe și imediate beneficii asupra sănătății și stării lor de bine.
Pulberea de orz verde este un supliment alimentar, rolul său în dieta umană este de a pune la dispoziția organismului un amestec de nutrienți foarte valoroși, care atunci cînd sînt administrați constant, zilnic pe intervale de măcar 30 – 60 zile, reechilibrează din punct de vedere biochimic și energetic.
Dacă acceptăm definiția bolii ca fiind un dezechilibru biochimic și energetic apărut în cadrul organismului (organelor), atunci refacerea acestor echilibre interne este extrem de importantă și face parte din procesul de refacere.
Altfel spus: consumul singur de suplimenti alimentări NU se poate substitui adjuvantelor prescrise de medici și nu constituie o terapie în sine. Pulbere de orz verde, 200 g, Phyto BiocareCe este orzul verde?
Plantele tinere de orz reprezintă o sursă complexă de nutrienți foarte valoroși, necesari organismului uman ca aport zilnic: proteine, fibre vegetale, vitamine (A, B, C, E, P) minerale (K, Fe, Că, Mg), microelemente (Mn, Zn, Cu), clorofila.
Alături de acestea se găsesc componente de asemenea foarte valoroase prin efectul lor asupra metabolismului și echilibrului biochimic al organismului: bioflavonoide, polizaharide și enzime.
Pulberea de orz verde (Hordeum vulgare) este un supliment alimentar 100% natural, obținut din frunzele plantei tinere de orz verde, recoltate atunci cînd planta are înălțimea de 20 - 30 cm