Colonistii francezi au luat in arenda pamanturile de la Manastirea Afon-Zograf la inceputul sec 18, fiind obligatii sa pastreze podgoriile in ordine.
Negru de Purcari este regele vinurilor rosii nobile..
Asocieri gastronomice: branzeturi maturate cu mucegai si carne de vanat.
Temperatura de servire: 18-20 C.
Gustul profund si catifelat aminteste de aceleasi fructe intalnite in arome, cu un final de lunga durata.
Aroma complexa si intensa, cu nuante de fructe dulci - prune coapte si smochine, pe final arome fine de mirodenii si sofran.
Culoare: rosu-intens.
Purcari Negru este obinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala iar maturarea are loc timp de 18 luni in barrique de stejar frantuzesc.
Mai tarziu s-a confirmat faptul ca podgoriile Purcari sunt, la aceeasi latitudine ca celebra zona vinicola Bordeaux din Franta.
Colonistii francezi au luat in arenda pamanturile de la Manastirea Afon-Zograf la inceputul sec 18, fiind obligatii sa pastreze podgoriile in ordine