Emily Esfahani Smith este o autoare care, pornind de la psihologie, filosofie și literatura universală, scrie despre experiența umană – de ce suntem în felul în care suntem și cum putem descoperi farmecul și sensul existenței într‑o lume plină de suferință.
Toate acestea, într-un stil accesibil marelui public, incitant, comparabil cu al celor mai talentați povestitori.
Emily Esfahani Smith reia acest adevăr fundamental și îl argumentează de-a lungul unui demers în care împletește cele mai recente descoperiri din psihologie, literatură, istorie, științele sociale cu propria experiență, începând din copilărie.
Mulți dintre noi am uitat că sentimentul de împlinire și cel de mulțumire nu vin atât din faptul de a ne simți bine, ci din cel de a-i face pe ceilalți să se simtă bine, nu din a acumula, ci din a dărui.
Tot paradoxal este că suntem tot mai deprimați, mai obosiți, mai derutați – suntem mai nefericiți.
Subliniind Puterea legăturilor sufletești, autoarea îl asigură pe cititor că descoperirea semnificației nu e rezultatul vreunei mari revelații , ci mai degrabă al micilor gesturi și acțiunilor modeste.— Kirkus Reviews Trăim într-o epocă obsedată de fericire, pe care însă ne e din ce în ce mai dificil s-o definim, deși o găsim, ca promisiune, aproape pretutindeni.
O carte profundă... În prezent, locuiește împreună cu soțul său în Washington, D.
C.
A absolvit Colegiul Dartmouth și a obținut un masterat în psihologie pozitivă aplicată la Universitatea din Pennsylvania.
Născută la Zürich, Emily Esfahani Smith a crescut în Montréal, Canada. În același timp, este cadru didactic, îndrumător de psihologie pozitivă la Universitatea din Pennsylvania și editor al revistei publicate de Hoover Institution a Universității Stanford, unde conduce proiectul Ben Franklin Circles, un experiment prin care oamenii din comunitățile locale sunt ajutați să‑și descopere sensul în viață.
O parte dintre textele ei au apărut în publicații precum Wall Street Journal, The New York Times, The Atlantic și Time.
Emily Esfahani Smith este o autoare care, pornind de la psihologie, filosofie și literatura universală, scrie despre experiența umană – de ce suntem în felul în care suntem și cum putem descoperi farmecul și sensul existenței într‑o lume plină de suferință