Cu actiunea plasata in Roma anului 64 d.
Hr., in timpul domniei imparatului Nero, romanul Quo vadis are in centrul sau povestea de dragoste dintre Ligia, o tanara crestina, si Marcus Vinicius, un patrician roman. - Papa Ioan Paul al II-lea.
Ma bucur ca polonez, dar si ca bun crestin.
Mi se spune ca se tipareste iarasi si se vinde bine in toate limbile. […] Este o carte care a facut si va face mult bine.
Persecutiile si cruzimile impotriva primilor crestini, concomitent cu descompunerea morala a societatii romane a vremii constituie fundalul istoric al desfasurarii actiunii.
Personalitate marcanta a literaturii polone si universale, Henryk Sienkiewicz a primit Premiul Nobel „pentru meritele sale exceptionale ca scriitor epic“.
Sigur, am citit Quo vadis, iar mai tarziu am recitit-o de mai multe ori.
Alaturi de personajele fictive, in carte evolueaza o serie de figuri istorice reale, incepand cu insusi imparatul despre care se spune ca a dat foc Romei.
Pentru a-si putea uni soarta cu aleasa inimii lui, sub obladuirea Sfantului Apostol Pavel, devine el insusi crestin.
In ciuda tuturor vicisitudinilor, intr-o epoca violenta si corupta, dragostea il duce pe tanarul roman pe calea blandetii si a inaltarii spirituale.
Cu actiunea plasata in Roma anului 64 d.
Hr., in timpul domniei imparatului Nero, romanul Quo vadis are in centrul sau povestea de dragoste dintre Ligia, o tanara crestina, si Marcus Vinicius, un patrician roman