„In cate carti, ca editor, nu am crezut in zadar, nu mi-am pus sperantele, si pe cate nu le‑am facut sa intre in lume cu gandul de a impartasi celorlalti bucuria si profitul lecturii lor! Regele si cadavrul e una dintre acele carti care, odata citite, incep sa faca parte din desenul sufletului tau.
JUNG.
Amandoi pareau sa traiasca in realitate ca intr-o lume straina, in timp ce fiinta lor cea mai launtrica urma, neexplorata si neatinsa, linia sumbra a destinului.“ — C.
G.
Atat Zimmer, cat si Richard Wilhelm aveau o naivitate geniala.
I-a impartasit si soarta, caci tanar moare cel ce e iubit de zei.
In intreaga sa fiinta, Zimmer a fost un puer aeternus, care, pe aripile unui limbaj stralucitor, facea sa infloreasca toti mugurii din gradinile legendelor indiene.
Vorbeam mai ales despre mitologia indiana.
Am gasit in el un om genial cu un temperament extrem de viu.
Dar, cine stie, poate ca abia acum a sosit vremea acestor pagini scrise de un mare savant al secolului XX, o carte a marilor povesti despre bine si rau.“ — GABRIEL LIICEANU„Pe Heinrich Zimmer l-am cunoscut la inceputul anilor ’30.
Neavand parte la noi de primirea pe care ar fi meritat-o, mi-a ramas ca un ghimpe in inima.
O vei purta in tine toata viata si o vei aseza, ca pe bunul cel mai de pret, pe raftul cartilor-bijuterii. „In cate carti, ca editor, nu am crezut in zadar, nu mi-am pus sperantele, si pe cate nu le‑am facut sa intre in lume cu gandul de a impartasi celorlalti bucuria si profitul lecturii lor! Regele si cadavrul e una dintre acele carti care, odata citite, incep sa faca parte din desenul sufletului tau