Una dintre cele doua mari Sarbatori Crestine praznuite de romani ne aduce dintotdeauna pe mese o abundenta de specialitati.
Totusi acelasi drob acelasi cozonac aceeasi pasca acelasi stufat de miel aceleasi costite la cuptor sau pe gratar aceleasi oua rosii Am gasit solutiile pentru a aduce ceva nou fara a pierde nimic din semnificatiile spirituale ale acestor Retete de suflet.
Bucatarescu va recomanda pe langa reperele binecunoscute obligatorii pentru traditia culinara romaneasca cozonacii din 50 de oua ai bunicii lui Pastorel pasca fara aluat sau cea cu ciocolata ori cu ananas oua umplute cu avocado si cas afumat desertul cu fructe uscate mancat de Iisus si cei 12 Apostoli la Cina cea de Taina sufleul de miel cu cartofi rotocoalele de ied la protap berbecul cu sardele epigramele de miel colomba pascala pulpa de miel la cuptor cu peltea de zarzare cotletele de miel in stil thailandez mielul gatit greceste la jar tocanita turceasca in ulcior de lut costitele de miel alintate cu ciocolata sau tortul Hennessy..
Una dintre cele doua mari Sarbatori Crestine praznuite de romani ne aduce dintotdeauna pe mese o abundenta de specialitati