Cumpara de la libris.ro

Revista romana de executare silita Nr.2 din 2024 - -


Revista romana de executare silita Nr.2 din 2024
75 Lei

Disponibil

(12-11-2024)
Cumpara de la libris.ro

Produs vandut de libris.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara revista romana de - de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru revista romana de -

Revista romana de executare silita Nr.2 din 2024. executor judecatoresc George Magureanu argumenteaza viziunea executo­rului judecatoresc asupra modalitatii de stabilire si cenzurar. dr.
Pe aceeasi tema, dar cu o alta viziune, domnul conf.
In prima parte a revistei, cea dedicata studiilor, veti descoperi cateva idei foarte interesante despre rolul instantei de judecata in cenzurarea cheltuielilor de executare exprimate de doamna judecator Ioana Amuscalitei.
Am reusit si in acest numar sa pastram diversitatea geografica, autorii materialelor provenind din zone diferite ale tarii, respectiv Bucuresti, Timisoara, Cluj‑Napoca, Targu‑Mures, incercand astfel sa acoperim varietatea solutiilor cu care participantii la executare se confrunta pe intreg teritoriul tarii.
Materialul reuneste in paginile sale opiniile avizate ale unor cadre didactice universitare, ale unor avocati, executori si judecatori cu experienta care judeca in cadrul instantelor de executare ori in cadrul instantelor de control ale acestora.
Acest numar al revistei, cel pe care dumneavoastra il aveti in fata, are drept tematica rolul instantei in desfasurarea executarii silite, tema care a oferit profesionistilor in materie ocazia sa scrie despre subiecte extrem de interesante si des dezbatute in lumea juridica.
Probabil cel mai important rol al instantei de executare este cel de control al legalitatii actelor intocmite de executor pe care il intreprinde la cererea partilor din executarea silita, respectiv creditor ori debitor, ori a unui alt tert care manifesta un interes procesual in acest sens.
Contestatia la executare, validarea popririi, conexarea executarilor, aplicarea de penalitati, plangerea impotriva refuzului executorului de a intreprinde un act de executare sunt doar cateva dintre incidentele procedurale in care este implicata instanta de executare.
Daca aceasta procedura este obligatorie pentru a putea demara orice proces executional, celelalte incidente procedurale in care instanta de executare este implicata sunt optionale si depind exclusiv de parti ori uneori de participantii la procesul executional.
Totusi, judecatorul intervine punctual si decisiv in cursul executarii inca din debutul procedurii prin solutionarea cererii de incuviintare a executarii silite.
Am spus dintotdeauna ca pionul principal din aceasta faza procesuala nu este judecatorul, cum este in faza de judecata, ci executorul judecatoresc, care poarta responsabilitatea ducerii la indeplinire a dispozitiilor din titlul executoriu.
Dimpotriva, faza de executare silita, atunci cand ajunge in fata instantei (de observat faptul ca procedura incuviintarii de catre instanta este obligatorie, deci toate executarile silite ajung si in fata instantelor de judecata), implica intotdeauna aplicarea atat a regulilor specifice executarii silite, cat si celor din procedura de judecata, in completarea celor speciale regasite in Cartea a V‑a, Despre executare silita.
Nu mai mult de 292 de articole aroga legiuitorul acestei faze a procesului civil, cu mult mai putin decat cele destinate fazei de judecata, dar asta nu inseamna ca executarea silita este simplista sau mai putin complicata decat faza de judecata.
O sa dezamagesc cititorii si o sa va impartasesc ca aceasta sfera inca imi ramane usor necunoscuta sub aspectul multor chestiuni datorita complexitatii intrinseci a acestei faze.
Din aceasta pozitie in care am judecat mii de dosare in legatura cu diverse incidente aparute in executarea silita, ar fi de asteptat sa eman adevaruri absolute despre rolul nostru si mai cu seama despre felul in care acesta impacteaza in desfasurarea executarii silite.
Norocul meu este ca sunt judecator si ca 10 ani am fost instanta de executare, iar de 2 ani sunt instanta de control al instantei de executare.
Rolul instantei de executare in desfasurarea executarii silite Acest numar al RRES este dedicat instantei de judecata, dar mai cu seama rolului pe care Judecatoria, ca instanta de executare, si Tribunalul, ca instanta de control al instantei de executare, il joaca impreuna in faza de executare silita.
Revista romana de executare silita Nr.2 din 2024


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse