Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux

Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux

Detalii Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul

librex.ro
Vânzător
librex.ro
Pret
37.25 Lei 74.5 Lei
Categorie (vânzător)
Istorie generala
Marca
Corint

Produs actualizat în urmă cu 10 ore
Descriere YEO:

Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul - Disponibil la librex.ro

Pe YEO găsești Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul de la Corint, în categoria Istorie generala.

Indiferent de nevoile tale, Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux din categoria Istorie generala îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.

Preț: 37.25 Lei

Caracteristicile produsului Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul

  • Brand: Corint
  • Categoria: Istorie generala
  • Magazin: librex.ro
  • Ultima actualizare: 23-03-2025 01:55:03

Comandă Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul Online, Simplu și Rapid

Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul de la librex.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.


Descriere magazin:
Best Cookbooks and Food Books (2018), conform Huffington Post; Cea mai buna carte de non-fictiune (2018), potrivit The Los Angeles Public Library In aceasta carte care abunda in scandaluri si povesti despre opulenta, Luke Barr ii poarta pe cititori intr-o calatorie in timp, in Londra si Parisul de la cumpana secolelor XIX–XX. Din paginile volumului veti afla cum ilustrul hotelier César Ritz si faimosul chef Auguste Escoffier si-au unit fortele la Savoy, pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani si inalta societate britanica anunta aparitia unei noi ordini sociale si ascensiunea clasei de mijloc.  Barr recreeaza atmosfera palpitanta a perioadei din ajunul Primului Razboi Mondial, La Belle Epoque, atunci cand aristocratia britanica a atins apogeul, femeile au inceput sa iasa la restaurant neinsotite, iar noii imbogatiti americani si industriasii lipsiti de tact socializau la Londra, etalandu-si bunurile de lux. Colaborand la Savoy – hotel care primea clienti fideli si, uneori, pofticiosi din cale-afara, precum Oscar Wilde si Sarah Bernhardt –, Escoffier inova in domeniul bucatariei moderne si influenta decisiv gastronomia franceza, iar Ritz infiinta primul hotel de lux din lume.   „Ritz & Escoffier se citeste ca un roman. Autorul a reusit sa evoce cu mult succes atmosfera sfarsitului de secol la Londra si personalitatile celor doi oameni care au jucat un rol esential in acele vremuri ce debordau de optimism.” Wall Street Journal „A fost Ritz primul «influencer», asa cum se spune in prezent? «Negustor» de visuri la sfarsit de Epoca Victoriana, el nu a fost doar fondatorul cosmopolitismului de tip nou, ci si vestitorul hotelurilor ca «mod de viata» si a mancarii ca manifestare a culturii populare.” Toronto Star „Un stil alert si o documentare impecabila. [...] O carte savuroasa despre un episod definitoriu pentru istoria culinara.” Publishers Weekly  „[O] relatare plina de viata, presarata cu multe anecdote, nu doar o dubla biografie ce curge usor, ci si o istorie incitanta despre un moment de cotitura din evolutia industriei hotelurilor si restaurantelor.” Booklist „Cand mancati Peach Melba sau cand beti Grand Marnier, ar trebui sa le multumiti lui Ritz si Escoffier, pentru ca ei le-au denumit astfel, iar apoi le-au popularizat.” The Economist

Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux - 0 | YEO

Produse asemănătoare

Produse marca Corint