Viata lui Edith Piaf a devenit legenda la fel ca muzica sa.
Publicul nu se gandeste ca ne luptam de ani de zile din niste vremuri cand inca habar n-avea de existenta noastra o existenta care ar fi putut foarte bine sa-i fi ramas necunoscuta daca norocul nu ar fi incuviintat sa ne dea un imbold..
Jean Cocteau Publicul are tendinta sa creada ca lupta noastra a inceput in ziua in care ne-a ascultat pentru prima data.
De fiecare data cand canta ai zice ca-si smulge sufletul pentru ultima oara.
Edith Piaf are aceasta frumusete a umbrei care se exprima in lumina.
La moartea ei in 1963 40 000 de oameni au condus-o catre Cimitirul Pere Lachaise iar milioane de fani ii asculta si astazi muzica.
Cartea de fata ne poarta prin istoria muzicii ei dar si a marilor iubiri si prietenii care i-au marcat viata avand mereu ca fundal farmecul inconfundabil al Parisului si vocea patrunzatoare care inca se aude cantand La vie en rose.
Edith Piaf si-a inceput cariera cantand pe strada dar si-a continuat-o la cabaret apoi in cercurile marilor artisti si intelectuali ai vremii Charlie Chaplin Jean Cocteau sau Marlene Dietrich pe care i-a inspirat si incantat.
Roata norocului cartea sa de memorii scrisa in colaborare cu Louis-Rene Dauven reprezinta un periplu fascinant prin cele mai grele si mai stralucitoare momente ale vietii lui Piaf.
De la asa-zisa ei nastere pe strazile Parisului pana la moartea petrecuta la Grasse insa resemnificata de sotul care o aduce inapoi in orasul iubit ca publicul sa nu creada ca Piaf a abandonat Parisul intreaga viata a artistei pare o poveste palpitanta si plina de neprevazut.
Viata lui Edith Piaf a devenit legenda la fel ca muzica sa