Cumpara de la grupdzc.ro

Romania socialista si Interpolul 1972-1989. Politie terorism si trafic de droguri in timpul razboiului rece - Valentin Gheonea - Cetatea de Scaun


Romania socialista si Interpolul 1972-1989. Politie terorism si trafic de droguri in timpul razboiului rece - Valentin Gheonea
59.49 Lei

Disponibil

(04-07-2024)
Cumpara de la grupdzc.ro

Produs vandut de grupdzc.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara romania socialista si cetatea de scaun de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru romania socialista si cetatea de scaun

Implicarea Romaniei in colaborarea politieneasca internationala a inceput inaintea instaurarii comunismului inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea odata cu primele manifestari de acest fel pe plan mondial participarea la Conferinta Internationala Antianarhista de la Roma 1898 la Conferinta de la Sankt Petersburg 1904 si la Primul Congres de Politie Judiciara Internationala de la Monaco 1914 .
Mihai-Razvan Ungureanu.
Univ.
Prof.
Si ii recomandam presupunand ca face parte din generatia matura dinainte de 1989 sa isi aduca aminte de propriile experiente.
Sa nu se uite peste multele note de subsol decat atunci cand il va reciti.
Cititorului ii spunem sa aiba rabdare cand citeste textul.
Are deopotriva sens etic caci numai intelegand mariajul complicat dintre Securitate si Militie putem descifra substratul criminal al colaborarii dintre cele doua institutii indreptata contra dizidentei reale.
Are in acelasi timp inteles sociologic pentru ca se refera la modul in care in context totalitar institutiile de forta si de represiune isi disputa preeminenta in raport cu factorul politic.
El are valoare istoriografica fiindca se refera la geneza si evolutia unui proiect institutional in anii national-comunismului girat de Nicolae Ceausescu.
Valentin Gheonea Acest volum trebuie citit in varii chei de interpretare.
O situatie favorabila externa de deschidere a Romaniei catre Occident perioada in care Nicolae Ceausescu facea figura de rebel al Blocului Estic stabilind relatii cu tari institutii sau organizatii boicotate de ceilalti lideri comunisti si un prilej intern constand in doua evenimente cu caracter infractional furtul a opt tablouri de la muzeul Bruckenthal din mai 1968 si deturnarea unei aeronave Tarom de pe aeroportul din Oradea survenita pe 27 mai 1971.
Afilierea Militiei la Interpol a fost facilitata de o dubla conjunctura.
Traditia aceasta a continuitatii va fi folosita intens mai tarziu in perioada comunista ca justificare a readerarii Romaniei la Organizatia Internationala de Politie Criminala Interpol.
Romania a facut parte de asemenea si dintre statele fondatoare ale Comisiei Internationale de Politie Criminala organizatie infiintata la Viena in 1923 si care ulterior va fi cunoscuta sub numele de Interpol.
Din acest punct de vedere structurile de represiune si mentinere a ordinii romanesti erau perfect sincronizate cu preocuparile pe plan mondial de internationalizare a activitatilor politienesti.
Implicarea Romaniei in colaborarea politieneasca internationala a inceput inaintea instaurarii comunismului inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea odata cu primele manifestari de acest fel pe plan mondial participarea la Conferinta Internationala Antianarhista de la Roma 1898 la Conferinta de la Sankt Petersburg 1904 si la Primul Congres de Politie Judiciara Internationala de la Monaco 1914


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse