Descriere YEO:
Pe YEO găsești Romanii. 1774–1866 | Keith Hitchins de la Humanitas, în categoria Carte.
Indiferent de nevoile tale, Romanii. 1774–1866 | Keith Hitchins din categoria Carte îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Romanii. 1774–1866 | Keith Hitchins
- Departament: gaming-carti-birotica
- Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.
Preț: 79.9 Lei
Caracteristicile produsului Romanii. 1774–1866 | Keith Hitchins
- Brand: Humanitas
- Categoria: Carte
- Magazin: carturesti.ro
- Ultima actualizare: 09-05-2025 02:18:20
Comandă Romanii. 1774–1866 | Keith Hitchins Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Romanii. 1774–1866 | Keith Hitchins de la carturesti.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
„
Keith Hitchins a zugravit o fresca minutioasa, realizind o opera academica de cel mai inalt nivel. Prin ideile limpezi, naratiunea alerta si bibliografia fara cusur, el ne ofera o lucrare de referinta despre istoria Romaniei si a romanilor." (American Historical Review)In aproape o suta de ani, romanii au trecut de la o societate medievala, de tip agrar, la o societate moderna, marcata, din punct de vedere economic, politic si social, de valorile vietii urbane si ale erei industriale. Mentalitatile s-au schimbat spectaculos, iar influentele orientale au palit in favoarea celor occidentale. In prim-planul acestei istorii si-au facut aparitia oamenii politici si de cultura, creatori de institutii moderne, purtatori de idei si exponenti ai unor curente aproape sincrone cu cele occidentale.
Romanii.
1774–
1866 este rodul unui staruitor interes pentru istoria moderna a romanilor, pe care
Keith Hitchins, profesor la University of Illinois, a inceput s-o cerceteze inca de prin anii 1960. Este si sinteza fireasca a unui sir impresionant de studii si articole dedicate problemei romanesti pe care autorul, spre deosebire de colegii sai romani, le-a elaborat liber de orice constringere ideologica, si, ca excelent cunoscator al limbii romane, valorificind izvoarele romanesti si literatura de specialitate de prima mana. Punctul de pornire al investigatiei sale este Tratatul ruso-turc de la Kuciuk-Kainargi, din
1774, iar punctul terminus este sfirsitul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, in
1866. Intre aceste doua repere cronologice se intinde perioada pe care
Keith Hitchins o considera, fara excese interpretative, ci cu echilibru, precizie si rigoare, prima etapa de formare a natiunii romane moderne.