Sâmburi de Caise Amari, 50g | Solaris  
Au proprietăți nutritive, anticancerigene, antiinflamatoare. pot.
Conform unor studii in vitro, amigdalina are unele proprietăți ce facilitează inhibarea proliferarii și migrarii celulelor tumorale în mai multe tipuri de cancer.
Aceasta se petrece in condițiile respectării dozei recomandate pentru consum.
De cealaltă parte, celulele sănătoase conțin enzima rodonaza (tiosulfat de transsulfuraza) care transformă acidul cinahidric în tiocianat, care este lipsit de toxicitate pentru organism.
Cele două substanțe acționează în mod sinergic și selectiv, doar asupra celulelor canceroase, nu și asupra celor sănătoase, contribuind la declanșarea apoptozei (moartea celulelor canceroase).
Celulele canceroase conțin într-o cantitate mai mare o substanță denumită beta-glucozidază care are rolul de a descompune la acest nivel amigdalina in acid cianhidric și benzaldehidă.
Amigdalina conține 2 molecule de glucoză, o moleculă de benzaldehida și una de acid cianhidric.
Krebs a studiat legătura dintre celulele canceroase și sâmburii de caise, evidențiind faptul că principala substanță activă a acestora, amigdalina, are un efect benefic asupra celulelor tumorale.
Amigdalina este o glicozidă cianogenică ce a fost descoperită în anii 1950 de către biochimistul Ernest Krebs. potențiale proprietăți anticancerigene – deși studiile știintifice sunt momentan insuficiente, dar și controversate și contradictorii, conform unei serii de studii in vitro de specialitate, sâmburii de Caise Amari ar putea avea asupra cancerului atat o acțiune preventivă, cât și terapeutică, datorită conținutului de amigdalină.
Deși mai regăsim amigdalina în semințele de mere, pere, gutui, piersici, în migdale, unele legume ori leguminoase (de exemplu: fasolea lima). În ceea ce privește beneficiile consumului de sâmburi Amari de caise, regăsim în literatura de specialitate următoarele mențiuni: conținut bogat de amigdalina (vitamina B17) – sâmburii Amari de Caise reprezintă sursa cea mai bogată de amigdalina dintre toate sursele vegetale.  
Conținutul bogat în amigdalină (vitamina B17) evidențiază în cazul sâmburilor de Caise proprietăți antitumorale, antiinflamatoare, antispastice, antitusive, expectorante.
Sâmburii de Caise Amari sunt consumați ca atare sau sunt folosiți pentru extragerea uleiului de sâmburi de caise.
Este cunoscut actualmente la nivel global pentru proprietățile sale nu doar alimentare, ci și terapeutice.  
Miezul amărui al sâmburelui de Caise mai este denumit și „migdala caisei” și ne amintește de savoarea marțipanului. Înainte de a fi selectați și pregătiți pentru ambalare, sâmburii de Caise sunt uscați în aer liber. În interiorul anumitor varietăți de Caise regăsim un sâmbure care, odată ce este desfăcut, dezvăluie un miez asemănător migdalei, dar de o mărime mică și un gust intens amărui.  
Sâmburii de Caise Amari provin din caisele ce aparțin speciilor Prunus Armeniaca L., din familia Rosaceae.
Printre principalii producători de Caise la nivel mondial regăsim Turcia, Iran, Uzbekistan, Italia și Algeria.
Conform unor dovezi arheologice, caisele au fost aduse în „Lumea Nouă” în secolul al XVIII-lea.  
Caișii sunt pomi fructiferi ce au fost cultivați din timpuri străvechi în Armenia și în China, precum și în anumite regiuni din Himalaya și Asia.
Sunt delicioși în gemul de caise, în marțipan.  
Sâmburii de Caise pot fi consumați ca atare, măcinați, presărați peste salate sau mâncăruri.  
Alte beneficii: reduc tensiunea arterială și întaresc sistemul imunitar.
Sunt cei mai bogați in amigdalină (vitamina B17) și aduc un aport considerabil de proteine și acizi grași Omega 3 și 6 în alimentația sănătoasă.  
Sâmburii Amari de Caise ne amintesc de savoarea marțipanului. Îmbunătățesc memoria și mențin o stare alertă pe tot parcursul zilei datorită conținutului de fosfor și lecitină.
Sâmburi de Caise Amari, 50g | Solaris  
Au proprietăți nutritive, anticancerigene, antiinflamatoare