Descriere YEO:
Sâmburi de Caise Amari, 50g - Disponibil la viataverdeviu.ro
Pe YEO găsești Sâmburi de Caise Amari, 50g de la Solaris, în categoria Alimente.
Indiferent de nevoile tale, Sâmburi de Caise Amari, 50g | Solaris din categoria Alimente îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Sâmburi de Caise Amari, 50g
- Departament: alimente-bauturi
- Produse alimentare și băuturi care îți aduc un plus de energie și sănătate.
Preț: 7.5 Lei
Caracteristicile produsului Sâmburi de Caise Amari, 50g
- Brand: Solaris
- Categoria: Alimente
- Magazin: viataverdeviu.ro
- Ultima actualizare: 23-11-2024 01:34:39
Comandă Sâmburi de Caise Amari, 50g Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Sâmburi de Caise Amari, 50g de la viataverdeviu.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Sâ
mburi de
Caise Amari, 50g |
Solaris Au proprietăți nutritive, anticancerigene, antiinflamatoare. Îmbunătățesc memoria și mențin o stare alertă pe tot parcursul zilei datorită conținutului de fosfor și lecitină. Sâmburii amari de caise ne amintesc de savoarea marțipanului. Sunt cei mai bogați in amigdalină (vitamina B17) și aduc un aport considerabil de proteine și acizi grași Omega 3 și 6 în alimentația sănătoasă. Alte beneficii: reduc tensiunea arterială și întaresc sistemul imunitar. Sâmburii de caise pot fi consumați ca atare, măcinați, presărați peste salate sau mâncăruri. Sunt delicioși în gemul de caise, în marțipan. Caișii sunt pomi fructiferi ce au fost cultivați din timpuri străvechi în Armenia și în China, precum și în anumite regiuni din Himalaya și Asia. Conform unor dovezi arheologice, caisele au fost aduse în „Lumea Nouă” în secolul al XVIII-lea. Printre principalii producători de caise la nivel mondial regăsim Turcia, Iran, Uzbekistan, Italia și Algeria. Sâmburii de caise amari provin din caisele ce aparțin speciilor Prunus Armeniaca L., din familia Rosaceae. În interiorul anumitor varietăți de caise regăsim un sâmbure care, odată ce este desfăcut, dezvăluie un miez asemănător migdalei, dar de o mărime mică și un gust intens amărui. Înainte de a fi selectați și pregătiți pentru ambalare, sâmburii de caise sunt uscați în aer liber. Miezul amărui al sâmburelui de caise mai este denumit și „migdala caisei” și ne amintește de savoarea marțipanului. Este cunoscut actualmente la nivel global pentru proprietățile sale nu doar alimentare, ci și terapeutice. Sâmburii de caise amari sunt consumați ca atare sau sunt folosiți pentru extragerea uleiului de sâ
mburi de caise. Conținutul bogat în amigdalină (vitamina B17) evidențiază în cazul sâmburilor de caise proprietăți antitumorale, antiinflamatoare, antispastice, antitusive, expectorante. În ceea ce privește beneficiile consumului de sâ
mburi amari de caise, regăsim în literatura de specialitate următoarele mențiuni: conținut bogat de amigdalina (vitamina B17) – sâmburii amari de caise reprezintă sursa cea mai bogată de amigdalina dintre toate sursele vegetale. Deși mai regăsim amigdalina în semințele de mere, pere, gutui, piersici, în migdale, unele legume ori leguminoase (de exemplu: fasolea lima). potențiale proprietăți anticancerigene – deși studiile știintifice sunt momentan insuficiente, dar și controversate și contradictorii, conform unei serii de studii in vitro de specialitate, sâmburii de caise amari ar putea avea asupra cancerului atat o acțiune preventivă, cât și terapeutică, datorită conținutului de amigdalină. Amigdalina este o glicozidă cianogenică ce a fost descoperită în anii 1950 de către biochimistul Ernest Krebs. Krebs a studiat legătura dintre celulele canceroase și sâmburii de caise, evidențiind faptul că principala substanță activă a acestora, amigdalina, are un efect benefic asupra celulelor tumorale. Amigdalina conține 2 molecule de glucoză, o moleculă de benzaldehida și una de acid cianhidric. Celulele canceroase conțin într-o cantitate mai mare o substanță denumită beta-glucozidază care are rolul de a descompune la acest nivel amigdalina in acid cianhidric și benzaldehidă. Cele două substanțe acționează în mod sinergic și selectiv, doar asupra celulelor canceroase, nu și asupra celor sănătoase, contribuind la declanșarea apoptozei (moartea celulelor canceroase). De cealaltă parte, celulele sănătoase conțin enzima rodonaza (tiosulfat de transsulfuraza) care transformă acidul cinahidric în tiocianat, care este lipsit de toxicitate pentru organism. Aceasta se petrece in condițiile respectării dozei recomandate pentru consum. Conform unor studii in vitro, amigdalina are unele proprietăți ce facilitează inhibarea proliferarii și migrarii celulelor tumorale în mai multe tipuri de cancer. pot