Schinduf pudra, 100g - Solaris Folosit pentru creșterea masei musculare și a forței fizice de către faimoșii gladiatori ai Romei antice, cu mai bine de două mii de ani în urmă, schinduful (Trigonella foenum-graecum sau „fân grecesc”) este o plantă aromată din familia leguminoaselor (Fabaceae) care este folosită mai ales ca un condiment, dar și ca remediu terapeutic. facilitează buna funcționare a sistemului gastrointestinal.
Schinduful contribuie la buna funcționare a glandelor mamare. stimulează lactația – datorită proprietăților galactogoge ale schindufului, evidențiate de unele studii, se recomandă ca femeile care alăptează să consume macerat de Schinduf la câteva zile după nașterea copilului, pentru a crește secreția de lapte matern. scade nivelul colesterolului – susține metabolismul lipidic și contribuie la scăderea nivelului trigliceridelor și a colesterolului „rău” (LDL).
Consumul de Schinduf este recomandat mai ales sportivilor sau persoanelor active, care vor să își crească masa musculară și, implicit, rezistența organismului la efortul fizic intens, de lungă durată. susține dezvoltarea musculaturii – schinduful conține proteine și fitosteroli, precum diosgenin, care poate fi considerat un precursor al steroizilor.
Aceste acțiuni se datorează în special fitoestrogenilor din compoziția schindufului.
De asemenea, reglează sistemul hormonal și susține sănătatea aparatului genital feminin la menopauză. reduce simptomele asociate menstruației și menopauzei – pulberea de Schinduf acționează în special ca antiinflamator uterin, elimină crampele menstruale (dismenoreea).
Este recomandat ca adjuvant, în cazurile de diabet.
Schinduful este: antiinflamator, hipoglicemiant, hipocolesterolemiant, afrodisiac, tonic nutritiv, detoxifiant, stimulent al metabolismului, dezobstruant limfatic, având următoarele acțiuni terapeutice: scade nivelul glicemiei – schinduful scade nivelul de zahăr din sânge prin stimularea secreției de insulină, având, totodată, și un indice glicemic scăzut.
Beneficiile pe care le conferă consumul sau administrarea de Schinduf rezidă în proprietățile pe care acesta le are.
Schinduful conține antioxidanți, taninuri, fitosteroli, cumarină, fitoestrogeni, saponine și lecitină. minerale: fier (cu 98% mai mult decât alte alimente), dar și potasiu, magneziu, calciu, cupru, zinc.
De asemenea, este o sursă importantă de: vitamine: A, B1, B2, B3 (niacină), B6 (piridoxină) și B9.
Schiduful conține aproximativ 30% proteine și 25% fibre.
Multe dintre aceste beneficii se datorează conținutului nutrițional bogat în macro și micronutrienți.
Beneficii ale schindufului Schinduful conferă multiple beneficii organismului, dacă vei alege să îl integrezi în alimentație.
Poți pregăti și un macerat de schinduf, cu efecte terapeutice multiple asupra organismului. Îl poți folosi pentru a condimenta supele, sosurile sau salatele.
Poți adăuga Schinduf măcinat în special la mâncărurile sărate.
Mirosul specific al schindufului, dar și al leușteanului se datorează sotolonului, un compus aromat puternic din compoziția celor două plante.
Schinduful are un gust dulce-amărui și astringent, ce amintește oarecum de zahărul ars și un miros intens, asemănător leușteanului.
Principalii producători de Schinduf sunt India, Pakistan și Afghanistan.
Sunt comericializate atât semințe întregi de schinduf, cât și Schinduf măcinat, obținut prin măcinarea semințelor uscate de schinduf.
De la acestă plantă se folosesc îndeosebi frunzele și semințele.
Pe tulpini crește fructul schindufului, reprezentat de păstăi lungi, curbate, care conțin mai multe semințe de culoarea muștarului.
Planta de Schinduf crește până la o înălțime de maxim un metru, are frunze trifoliate, iar florile sale sunt mici și albe.
Schinduful este originar din sudul Europei și regiunea Mării Mediterane, dar actualmente se cultivă și în vestul și sudul Asiei, în nordul Africii și în Europa centrală.
Schinduf pudra, 100g - Solaris Folosit pentru creșterea masei musculare și a forței fizice de către faimoșii gladiatori ai Romei antice, cu mai bine de două mii de ani în urmă, schinduful (Trigonella foenum-graecum sau „fân grecesc”) este o plantă aromată din familia leguminoaselor (Fabaceae) care este folosită mai ales ca un condiment, dar și ca remediu terapeutic