Uleiul de Krill reprezinta o asociere unica a ingredientelor regasite in mod natural in compozitia sa, precum: Acizi Grasi Omega-3, Fosfolipide, Colina si Astaxantin.
Fosfolipidele au o importanta mare in transportul DHA prin intermediul receptor.
Un pas spre sustinerea starii de echilibru a organismului poate fi reprezentat de includerea in dieta a colinei Fosfolipidele: o cantitate crescuta de Fosfolipide in uleiul de Krill determina o rata de incoporare mai buna a EPA si DHA la nivelul membranelor fiind un element structural al membranelor celulare, Fosfolipidele indeplinesc numeroase functii precum: faciliteaza si transportul la nivelul membranelor, legarea de receptorii acestora, activitatea enzimatica si fluiditatea membranelor DHA este sintetizat intr-o mica masura la nivelul creierului si implica transportul sanguin prin intermediul barierei sange-creier.
De asemenea, exista o corelatie intre deficitul de colina si acumularea tesutului gras la nivelul ficatului.
Nutrient esential: reprezinta un nutrient considerat similar vitaminelor din complexul B, esential pentru functionarea normala a celulelor au fost evidentiate actiunile sale asupra transmiterii impulsurilor nervoase, a metabolismului lipidic si a echilibrului hidroelectrolitic.
DHA se regaseste intr-o concentratie crescuta la nivelul creierului si are un rol important in buna desfasurare a proceselor cognitive (memorie si performanta cognitiva) si comportamentale pot sustine sanatatea creierului si prin influentarea activitatii sistemului nervos, a mentinerii concentratiilor de serotonina si dopamina de la acest nivel si a procesului de formare a conexiunilor intre neuroni sanatatea articulatiilor - Acizii Grasi Omega-3 au un rol important in echilibrarea raspunsului inflamator la nivelul organismului, cu posibila actiune de protectie la nivel articular Colina.
Studiile au evidentiat ca deficitul poate conduce la uscarea si cresterea gradului de deshidratare al pielii sanatatea creierului - Fosfolipidele sustin transportul acidului gras DHA de-a lungul barierei sange-creier.
Potrivit pentru: • sanatatea inimii si mentinerea nivelului normal al lipidelor in sange • sustinerea recuperarii dupa exercitii fizice • suportul oferit la nivelul cartilajelor si in cazuri de disconfort articular • manifestarile asociate ochiului uscat • sanatatea pielii • manifestarile premenstruale • manifestarile asociate modificarilor dispozitiei Acizii Grasi Omega-3: sanatatea inimii - sustinerea reducerii nivelului trigliceridelor, cunoscute ca si factori de risc in conditiile asociate sistemului cardiovascular actiunile suport pentru reducerea factorilor de risc sunt: sanatatea vederii - importanta Acizilor Omega-3 pentru sustinerea vederii este corelata cu concentratia crescuta de DHA de la nivelul retinei ce sustine functia normala a maculei oculare si hidratarea in cazul manifestarilor ochiului uscat sanatatea pielii - Acizii Grasi Omega-3 si Fosfolipidele sunt implicati in mentinerea hidratarii si elasiticitatii de la nivelul pielii.
Spectrul recomandarilor realizate de GOED (Organizatia Globala pentru Acizii Omega-3 EPA si DHA) este cuprins in intervalul : 0-1300 mg.
Coloratia rosie a uleiului de Krill este imprimata de catre antioxidantul Astaxantin.
Unul dintre cei mai puternici diferentiatori intre uleiul de Krill si cel de peste este reprezentat de forma moleculara sub care Acizii Grasi Omega-3 sunt incorporati, anume cea de fosfolipide - pentru uleiul de Krill si respectiv, cea de trigliceride pentru uleiul de peste.
Colina provenita din uleiul de Krill se regaseste sub forma naturala de fosfatidilcolina – similara cu cea adusa prin aportul din alimentatie.
Integrati in structura membranelor celulare, EPA si DHA au capacitatea de a influenta fluiditatea acestora, procesele de semnalizare celulara precum si parametrii metabolici celulari.
Cei prezenti in uleiul de Krill sunt eficient transportati si incorporati in membranele celulare datorita legarii de fosfolipide.
Acizii Grasi Omega-3 sunt nutrienti amplu caracterizati din punct de vedere stiintific.
Uleiul de Krill reprezinta o asociere unica a ingredientelor regasite in mod natural in compozitia sa, precum: Acizi Grasi Omega-3, Fosfolipide, Colina si Astaxantin