Seminte de susan negru 150g - Solaris Semintele de susan negru sunt foarte populare in bucataria asiatica.
De asemenea, pot preveni deteriorarea celulară și au un efect anti-îmb�.
Iată o parte dintre beneficiile evidențiate de unele studii științifice: proprietăți antioxidante – semințele de susan negru sunt o sursă importantă de antioxidanți (în special sesamină și sesamol) și alți polifenoli care au rolul de a proteja organismul împotriva stresului oxidativ care, dacă durează un timp îndelungat, ar putea declanșa apariția și dezvoltarea unor afecțiuni cronice precum diabetul, cancerul și afecțiunile cardiovasculare.
Beneficiile semințelor de susan negru Datorită compoziției bogate în fitochimicale și alți nutrienți valoroși, cu proprietăți importante pentru buna funcționare a organismului, susanul negru îți poate aduce o mulțime de beneficii atunci când îl incluzi în dieta ta.
Susanul negru reprezintă, totodată, una dintre cele mai bogate surse de fitosteroli, în special de beta-sisterol.
Alte substanțe bioactive importante din compoziția semințelor de susan negre sunt lignanii sesamină și sesamol (polifenoli cu proprietăți antioxidante), tocoferolii, lecitina (în proporție considerabilă) și cei 9 aminoacizi esențiali. În ceea ce privește micronutrienții, susanul negru conține următoarele vitamine și minerale: vitamine – B1 și B6 (mai ales), dar și B3, B9, B7 (colină), B2, vitamina A și vitamina E; minerale – calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc, seleniu, cupru, mangan.
Indicele glicemic este mic și nu conțin gluten.
Semințele de susan negru conțin un procent considerabil de proteine (17,7%) și de fibre (11,8%), iar aportul caloric este de 573 kilocalorii în raport cu 100 g de semințe de susan.
Aportul de glucide este de aproximativ 23,4%, cu un conținut infim de zaharuri (0,3%).
Valori nutriționale Susanul negru este o sursă bogată în special de lipide (49,7%), din care doar 7% reprezintă acizi grași saturați, restul de 42,7% fiind constituit din grăsimi sănătoase polinesaturate și mononesaturate și din acizi grași Omega 6, Omega 9 și Omega 3.
Te invităm să rămâi alături de noi pentru a descoperi și alte informații interesante despre susanul negru, beneficiile pe care le conferă consumul acestuia, precum și unele modalități în care poți integra semințele de susan negru în alimentația ta.
Principalele țări producătoare de susan negru sunt: India, China, Nigeria, Myanmar, Tanzania.
Deși originea susanului este oarecum incertă, unele surse afirmând că acesta este originar din Asia, în timp ce altele indică estul Africii ca loc de proveniență a susanului, în zilele noastre, susanul negru este accesibil în orice colț al lumii te-ai afla. În cadrul multor culturi străvechi, semințele de susan au fost considerate un simbol al nemuririi, fiind folosite în cadrul ceremoniilor funerare.
Conform unor dovezi arheologice, procedeul de extragere a uleiului din semințele de susan datează cu 900-700 ani î.
Hr și a fost folosit în acele timpuri pe teritoriul Turciei de astăzi, iar semințele sunt cunoscute și utilizate în China de cel puțin 2000 de ani.
Susanul reprezintă una dintre cele mai vechi plante cultivate din lume, istoria îndelungată a acestuia dezvăluind faptul că este utilizat de aproximativ 3000 de ani în scop alimentar mai ales, pentru obținerea uleiului de susan, dar și ca remediu tradițional medicinal pentru diverse afecțiuni.
Susanul negru are un gust mai intens, puțin mai amar decât susanul alb, însă ambele tipuri de susan reprezintă surse excelente de fitonutrienți, antioxidanți, fibre și diverși alți nutrienți benefici pentru sănătate.
Culoarea semințelor de susan poate varia de la crem la auriu, gri, maro și până la negru, în funcție de varietate.
Fiecare păstaie de susan conține o mulțime de semințe.
Micuțele semințe de susan negru provin, întocmai precum susanul alb, din păstăile plantei Sesamum indicum, ce aparține familiei Pedaliaceae.
Seminte de susan negru 150g - Solaris Semintele de susan negru sunt foarte populare in bucataria asiatica