Descriere YEO:
Sirop cu Afine si Coacaze - Disponibil la putereaplantelor.ro
Pe YEO găsești Sirop cu Afine si Coacaze de la Fares, în categoria Sucuri, siropuri naturale.
Indiferent de nevoile tale, Sirop cu Afine si Coacaze 700ml Fares din categoria Sucuri, siropuri naturale îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 20.27 Lei
Caracteristicile produsului Sirop cu Afine si Coacaze
- Brand: Fares
- Categoria: Sucuri, siropuri naturale
- Magazin: putereaplantelor.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Sirop cu Afine si Coacaze Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Sirop cu Afine si Coacaze de la putereaplantelor.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Sirop cu
Afine si
Coacaze 700ml FaresSirop cu afine gustoase și coacăze acrișoare. Combină-l cu apă într-un pahar gata să te încânte în fiecare zi! Compozitie:n-zahărn-apăn-acidifiant: acid citric;n-arome;n-colorant extras din morcovin-suc de afine 2%n-suc de coacăze 17%n-conservant: sorbat de potasiu.Administrare:nSucul de afine și coacăze se obține prin diluarea unei parti de sirop cu 6 parti de apa minerala sau apa plata.Rolul componentelor:nPrimele menţiuni în scrierile europene despre efectele benefice ale afinului asupra sănătăţii datează aproximativ din anul 1100. Utilizarea acestuia pentru efectele sale asupra ochilor a fost cu adevărat răspândită mai ales pe teritoriul actual al Italiei dar conform legendei în timpul celui de-al doilea război mondial era consumat sistematic de piloţii flotei aeriene britanice mai ales înaintea raidurilor nocturne. Amerindienii cunoşteau proprietăţile de conservant natural ale afinelor. Ei făceau o mâncare numită pemmican care consta într-un amestec de afine cu carne uscată sau peşte uscat făcute pastă iar aceasta le asigura oamenilor necesarul de proteine şi vitamine. De asemenea conţin o mare cantitate de vitamina C. Iată de ce expuşi riscului de a face scorbut marinarii de odinioară duceau cu ei în lungile călătorii pe mare butoaie întregi de afine.nIndienii foloseau afinele şi ca medicament amestecându-le cu făină de porumb şi punând cataplasme pe răni pentru a preveni infectarea sângelui.nAfinul este un subarbust stufos rămuros cu frunze mici ovale iar fructul este numit afină și reprezintă o bacă de culoare albastru-închisă zemoasă cu suc violaceu cu gust plăcut dulce acrișor. Înflorește în lunile mai-iunie.nFrunzele și fructele de afin conțin compuși antioxidanți ce pot preveni afecțiunile cardiovasculare sau agravarea acestora. Pe lângă vitamina C fructele mai conțin antocianozide împreună cu hiperozidă și quercetrin (flavonoide). Sinergismul acestor compuși generează efecte benefice asupra sănătății organismului. Antioxidanții previn formarea radicalilor liberi și daunele asupra celulelor în cazul oxidării daune ce conduc la formarea celuleor canceroase. Antocianii ajută de asemenea la creșterea rezistenței pereților vaselor de sânge și cresc fluxul de circulare al sângelui evitând astfel și agregarea plachetelor sanguine. Extractul din frunză de afin protejează vasele împotriva aterosclerozei prin scăderea nivelului LDL colesterol (colesterol rău) factor major în formarea plăgilor de aterom. Cercetări recente au demonstrat că extractele din fructe și din frunze prezintă beneficii terapeutice printre care și efectul de inhibare al histaminei de către fructele de afin mecanism atribuit abilității crescute a afinului în vindecarea rănilor și a ulcerului gastrointestinal. Acest mecanism se datorează unor taninuri catehice compuși cu acțiune astringentă și antiinflamatoare. Studii pe extractul de frunză de afin arată ca această plantă est eficientă împotriva unor germeni precum Escherichia coli și Staphylococcus aureus.Coacăzul negru crește sub formă de tufe de 1 – 2 m înălțime. Florile sunt păroase de culoare verde-roșcat iar frunzele de culoare verde închis pe fața superoară și verde deschis pe fața inferioară. Fructele acestei plante de tip bacă sunt grupate în ciorchini și sunt boabe zemoase sferice cu gust acrișor de culoare închisă care au un diametru de 6 – 11 mm fiecare fruct conținând mai multe semințe. Frunzele se recoltează în luna iulie după recoltarea fructelor sau concomitent cu recoltarea fructelor totul se usucă la umbră în strat subțire.nPentru uzul medicinal se folosesc frunzele (Ribi nigri folium) fructele (Ribi nigri fructus) și mugurii (Ribi nigri gemini). Fructele au acțiune tonică generală vitaminizantă remineralizantă fiind recomandate și în cazurile de surmenaj în stările anemice în cazurile de deficit de fier fiind bogate în taninuri antoacini proteine și săruri miner