Descriere YEO:
Sirop de Curmale, 170ml | - Disponibil la viataverdeviu.ro
Pe YEO găsești Sirop de Curmale, 170ml | de la Solaris, în categoria Sucuri, Siropuri, Băuturi.
Indiferent de nevoile tale, Sirop de Curmale, 170ml | Solaris din categoria Sucuri, Siropuri, Băuturi îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Sirop de Curmale, 170ml |
- Departament: alimente-bauturi
- Produse alimentare și băuturi care îți aduc un plus de energie și sănătate.
Preț: 21.9 Lei
Caracteristicile produsului Sirop de Curmale, 170ml |
- Brand: Solaris
- Categoria: Sucuri, Siropuri, Băuturi
- Magazin: viataverdeviu.ro
- Ultima actualizare: 22-11-2024 01:37:17
Comandă Sirop de Curmale, 170ml | Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Sirop de Curmale, 170ml | de la viataverdeviu.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Sirop de
Curmale,
170ml |
Solaris Siropul de curmale
Solaris este obținut din suc concentrat de curmale.100% din ingrediente naturale, fără aditivi sau conservanți. Cum se obține siropul de curmale Siropul de curmale este un îndulcitor natural frecvent utilizat în bucătăria israeliană, apreciat în Orientul Mijlociu și nordul Africii. Este obținut din fructele curmalului (Phoenix Dactylifera), cunoscut uneori și sub denumirea de finic. Curmalele sunt cunoscute și consumate de peste 6000 de ani. Știai că siropul de curmale este menționat chiar și în scrierile antice cuneiforme din Mesopotamia? Aceasta pentru că în acele timpuri, siropul de curmale era principalul îndulcitor folosit în alimentație.Pentru obținerea siropului, se îndepărtează mai întâi sâmburii curmalelor, după care fructele sunt presate și tratate termic. Amestecul este apoi filtrat și concentrat, prin evaporarea conținutului de apă. Se lasă să scadă până când se obține consistența dorită. În urma acestui proces se obține un nectar (similar ca și textură cu melasa) care conține vitaminele și mineralele din compoziția curmalelor. Procesul nu implică un adaos de aditivi sau conservanți. Valori nutriționale 100 g de sirop de curmale prezintă următoarele valori medii ale macronutrienților:Grăsimi – 0,1g (din care acizi grași saturați < 0,1g)Glucide – 88 g (din care zaharuri – 86g)Proteine – 1,4gSare – 0,2gValoare energetică – 271 kcal Beneficiile siropului de curmale Concentratul din sirop de curmale este o alternativă sănătoasă pentru zahărul alb și alți îndulcitori obținuți prin procese de rafinare. Consumul acestuia este asociat cu mai multe beneficii pentru organism, datorate nutrienților din curmale și procesului tehnologic simplu, prin care acestea sunt transformate într-un sirop delicios. Iată care sunt avantajele consumului de sirop de curmale: Sursă de zaharuri sănătoase – siropul de curmale conține zaharuri naturale, neprocesate (în special fructoză și glucoză), care îți potolesc pofta de dulce și îți conferă energie. Este un foarte bun înlocuitor pentru zahărul alb rafinat. Conține vitamine și minerale – o mare parte din nutrienții prezenți în curmale se regăsesc și în sirop. Curmalele conțin vitamina C, vitamine din complexul B (B3, B5, B6, B2, B1, B9), vitaminele A, K. Curmalele sunt şi o sursă importantă de potasiu, având în compoziţia lor o cantitate aproape dublă de potasiu comparativ cu bananele. De asemenea, conțin magneziu, calciu, fosfor, fier, cupru, mangan, seleniu. Prezintă în compoziție antioxidanți – antioxidanții combat efectele nocive ale radicalilor liberi și protejează celulele împotriva stresului oxidativ. Curmalele conțin trei tipuri principale de antioxidanți: flavonoide, carotenoide și acizi fenolici. Flavonoidele sunt antioxidanți puternici care pot reduce inflamațiile, fiind intens studiate pentru potențialul lor de a diminua riscul apariției diabetului, a bolii Alzheimer și a unor tipuri de cancer. Carotenoidele susțin sănătatea inimii și a ochilor, reduc riscul apariției unor afecțiuni oculare, cum ar fi degenerescența maculară. Acidul fenolic are proprietăți antiinflamatoare și de prevenire a cancerului și afecțiunilor cardiovasculare. Are un indice glicemic mic – siropul de curmale are un indice glicemic mic, cu valoarea 47. Acest indice este mai mic decât al altor îndulcitori cum sunt zahărul alb (70), mierea (55) și siropul de arțar (54). Consumat în cantități mici, nu provoacă o creștere bruscă a nivelului de glucoză din sânge și ajută la menținerea glicemiei în parametri normali. Potasiul din compoziția siropului este de asemenea important pentru sinteza insulinei. Menține sănătatea oaselor – datorită conținutului bogat în calciu, magneziu și fosfor, săruri minerale importante pentru menținerea densității osoase și prevenția osteoporozei. Susține sănătatea sistemului nervos – vitaminele din complexul B, potasi