Boabele micute si negre au valori nutritionale si medicinale.
Valori nutritionale: 578kcal/100g Proteine 19.5g/100 g, Lipide 44.8 g/100 g, Glucide 18.7 g/100 g, Fibre alimentare 11 g/100 g, Sodiu 0 g/100 g.
Tara de origine: Ungaria Depozitare: A se pastra la loc uscat si racoros.
Alergeni: Poate contine urme de soia, gluten, arahide, susan.
Prajiturile cu blat ori cremele bogate in SEMINTE de mac nu ingrasa atat de tare! Motivul este, ca sunt foarte bogate in fibre, si dau senzatia de satietate mai repede, stau mai mult in stomac si regleaza glicemia.
Astfel, constipatia este ameliorata si senzatia de satietate se mentine un timp mai indelungat.
Marea majoritate din aceste fibre este metabolizat lent, lucru care ajuta la absorbtia apei in tractul digestiv.
Invelisul exterior al semintelor de mac este o sursa excelenta de fibre.
Continutul bogat de iod, fier, magneziu, zinc si cupru fac ca semintele de mac sa inlature insomniile, avand un efect sedativ.
Folosite inca din antichitate ca produs alimentar medicinal, semintele de mac ascund si un continut bogat in vitaminele B3, B9, fier, magneziu, potasiu, zinc, dar si tocoferol.
Pe langa ca ofera o aroma unica atat preparatelor sarate, cat si celor dulci, contribuie la prevenirea bolilor, va ajuta si la mentinerea frumusetii pielii si a parului.
Boabele micute si negre au valori nutritionale si medicinale