Starter kit pentru fermentare muraturi, Fairment Cu ajutorul acestui kit poti fermenta acasa aproape orice tip de vegetale.
Starter kit kombucha, eco-bio - Fairment Alege acum Starter kit pentru fermentare muraturi, Fairment si bucura-te de beneficii!.
Mod de prezentare 2 borcane de fermentare de 946 ml 2 capace de metal 1 sistem de fermentare (2 capace de tip airlock si o pompa) 2 greutati din sticla pentru fermentare 1 presator din lemn 1 manual in limba engleza cu retete intructiuni de utilizare in engleza si in romana.
Puteti pastra borcanul timp de cateva luni in frigider dupa ce incepeti sa consumati din compozitie.
In functie de ce tip de vegetale ati pus in amestec si de cat de marunt le-ati tocat/maruntit, produsul final va dobandi gustul caracteristic de fermentare.
Apoi puneti borcanul in frigider pentru inca 1-2 saptamani.
Pasul 5: Acum puteti lasa borcanul sa fermenteze timp de 5-7 zile la temperatura camerei.
Scoateti aerul din borcan prin capac, cu ajutorul pompei incluse in kit.
Pasul 4: Puneti pe borcan un capac de tip airlock inclus in kit, asigurandu-va ca este bine strans.
Este bine sa mai lasam 1-2 centimetri liberi din borcan astfel incat sa nu curga din cauza fermentarii.
Daca amestecul nu este acoperit de lichid, putem face o saramura din apa si 2% sare si turnam in borcan pana lichidul acopera amestecul.
Cand aproape am umplut borcanul, punem o greutate de sticla inclusa in kit deasupra si presam bine.
De aceea trebuie sa presam cat mai bine.
Este important sa nu ramana bule de aer in amestec si de asemenea este important ca lichidul rezultat in urma presarii sa se ridice peste amestec.
Dupa fiecare strat, apasati cu presatorul de lemn inclus in kit.
Pasul 3: Acum puneti amestecul in borcane in straturi.
Amestecul va lasa putin lichid dupa framantare pe fundul bolului.
Amestecati si framantati bine amestecul in bol pentru cateva minute.
pentru 1 kg de varza murata de exemplu, presarati deasupra 20g de sare si amestecati bine in bol.
Pasul 2: Intr-un bol mare, amestecati vegetalele cu condimentele dorite si cu 2% sare.
Cu cat bucatile sunt mai mici, cu atat mai repede se va produce fermentarea.
Mod de utilizare: Pasul 1: spalati vegetalele pe care doriti sa le fermentati, apoi taiati-le sau razuiti-le in bucati mai mici.
Legume, fructe, verdeturi, le poti fermenta pentru a obtine muraturi, sau pentru a prepara de exemplu kimchi.
Starter kit pentru fermentare muraturi, Fairment Cu ajutorul acestui kit poti fermenta acasa aproape orice tip de vegetale