Dupa 1990 Calin Vlasie psiholog de formatie cu solide cunostinte in domeniul patologiei psihicului uman s-a lansat intr-o publicistica spectaculoasa nervoasa deosebit de atenta la toate malformatiile sociale si politice ale regimului Iliescu.
Un loc aparte in economia volumului il ocupa problemele legate de conservatorismul vietii literare romanesti in general ostila fata de ideea schimbarii si dezorientata de pierderea vechilor statu-quouri.- Gheorghe Craciun 1998.
In interpelarile sale autorul nu evita jocul de cuvinte bascalia subtire metafora scanteietoare umorul negru.
Volumul pune in lumina o alta fata a scriitorului Calin Vlasie un autor mai prolific decat pare si mult mai ancorat in real obsedat de bizareriile realitatii cotidiene si de aberatiile puterii.
Textele prezentului volum au fost publicate de autor in revistele Contrapunct unde a detinut o vreme o rubrica saptamanala si Calende sau in presa locala din Pitesti.
Publicistica lui Calin Vlasie e una in buna traditie a spiritului muntenesc uzand de mijloacele sarjei si ale pamfletului ale ironiei si limbajului colocvial.
Dupa 1990 Calin Vlasie psiholog de formatie cu solide cunostinte in domeniul patologiei psihicului uman s-a lansat intr-o publicistica spectaculoasa nervoasa deosebit de atenta la toate malformatiile sociale si politice ale regimului Iliescu