Descriere YEO:
Tărâțe de Grâu Mari, 250g - Disponibil la viataverdeviu.ro
Pe YEO găsești Tărâțe de Grâu Mari, 250g de la Solaris, în categoria Fulgi şi Musli.
Indiferent de nevoile tale, Tărâțe de Grâu Mari, 250g | Solaris din categoria Fulgi şi Musli îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 5 Lei
Caracteristicile produsului Tărâțe de Grâu Mari, 250g
- Brand: Solaris
- Categoria: Fulgi şi Musli
- Magazin: viataverdeviu.ro
- Ultima actualizare: 27-11-2024 01:44:15
Comandă Tărâțe de Grâu Mari, 250g Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Tărâțe de Grâu Mari, 250g de la viataverdeviu.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Tărâțe de Grâu
Mari,
250g |
Solaris Ce conțin Tărâțele de grâu sunt un aliment deosebit de nutritiv, după cum se poate observa din tabelul valorilor medii nutriționale. 100g de tărâțe de grâu
Solaris prezintă următoarele valori ale macronutrienților: Grăsimi – 4,3g (din care acizi grași saturați: 0,6g) Glucide – 64,5g (din care zaharuri: 0,4g) Fibre – 42,8g Proteine – 15,5g Valoare energetică – 216 kcal Tărâțele de grâu sunt bogate îndeosebi în carbohidrați complecși și fibre, cu un conținut bogat în special în fibre insolubile, dar și solubile. Printre aceste fibre, regăsim: hemiceluloză (în special xilani – arabinoxilan), celuloză, beta-glucani. De asemenea, tărâțele de grâu aduc un aport considerabil de proteine și aminoacizi și conțin gluten. Aportul de grăsimi este unul scăzut, cu un conținut mai mare de lipide sănătoase, mono și polinesaturate și de acizi grași precum acizii de tip Omega 3, 9 și 6. În ceea ce privește micronutrienții, regăsim în tărâțele de grâu o bogăție de vitamine și minerale, precum sunt următoarele: vitamine – complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9), A, E, K; minerale – în special fosfor, potasiu, magneziu, calciu, dar și mangan, fier, zinc, cupru, seleniu. Alți compuși bioactivi importanți care se regăsesc în tărâțele de grâu sunt următorii: antioxidanți (acizi fenolici – acid ferulic, lignani, flavonoide, carotenoide, alchil-rezorcinoli) fitosteroli Aportul de calorii în cazul tărâțelor de grâu este unul mic. Cum se consumă Poți include tărâțele de grâu în alimentație, în diverse regimuri alimentare sau chiar diete pentru slăbit. După cum am menționat și mai sus, tărâțele scad pofta de mâncare (inhibă apetitul) și oferă o senzație de sațietate, dar și multă energie, datorită nutrienților pe care îi conțin. „Dieta cu tărâțe de grâu” este doar una dintre modalitățile pe care le ai la dispoziție pentru pierderea kilogramelor în plus. Îți sugerăm în continuare câteva modalități în care poți consuma tărâțe de grâu, în scop terapeutic și alimentar. În cazul constipației cronice – Adaugă 5-8 linguri de tărâțe de grâu și 4 lingurițe de stafide mărunțite la 1 litru de apă. Lasă peste noapte lichidul la macerat. A doua zi, strecoară-l cu ajutorul unui tifon. Lichidul rezultat poate fi consumat pe parcursul zilei, o parte din acesta putând fi consumat înaintea primei mese a zilei. Tratamentul este simplu, eficient, și poate fi administrat pe perioade lungi de timp. În cazul stresului, oboselii, surmenajului – „Apă de tărâțe”: Adaugă 3-4 linguri de tărâțe de grâu într-un litru de apă și lasă peste noapte amestecul la macerat. A doua zi, strecoară-l și consumă-l ca atare, în locul apei. Apa astfel îmbogățită cu vitamine B poate fi consumată cu puțin suc de lămâie și miere, pentru mai multă savoare. În alimentație – adaugă tărâțe de grâu peste fulgii de cereale cu lapte, în iaurt (inclusiv vegetal), în smoothie-uri, în supe sau diverse mâncăruri. Poți, de asemenea, include tărâțele în diverse aluaturi, pentru un plus de fibre și pentru îmbunătățirea valorilor nutritive: în compoziția pâinii, în aluatul unor fursecuri sau brioșe. Tărâțele de grâu sunt folosite și pentru a obține huștile fermentate din care se poate pregăti un borș delicios pe care gospodinele îl folosesc pentru a acri ciorbele. Tărâțele de grâu pot fi administrate de sine stătătoare, în cantitate de 1-3 linguri pe zi (sau după necesități) cu apă, ceai, lapte sau doar cu miere. Pot fi administrate înaintea meselor sau chiar în timpul acestora. Este recomandată o creștere gradată a cantității de tărâțe introduse în alimentație, precum și un consum adecvat de lichide, pentru o mai bună adaptare a organismului la consumul mărit de fibre și pentru preîntâmpinarea unor eventuale probleme digestive. Pentru ce recomandăm