Descriere YEO:
Tapioca perle 500 gr - Disponibil la putereaplantelor.ro
Pe YEO găsești Tapioca perle 500 gr de la Sano Vita, în categoria Produse alimentare.
Indiferent de nevoile tale, Tapioca perle 500 gr din categoria Produse alimentare îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Tapioca perle 500 gr
- Departament: alimente-bauturi
- Produse alimentare și băuturi care îți aduc un plus de energie și sănătate.
Preț: 18.39 Lei
Caracteristicile produsului Tapioca perle 500 gr
- Brand: Sano Vita
- Categoria: Produse alimentare
- Magazin: putereaplantelor.ro
- Ultima actualizare: 30-11-2024 01:36:42
Comandă Tapioca perle 500 gr Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Tapioca perle 500 gr de la putereaplantelor.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Tapioca perle Sano Vita 500 grTapioca
perle - obținută prin uscarea şi prelucrarea rădăcinii arbustului tropical numit manioc tapioca este amidonul rezultat prin acest proces. Nu conține gluten se digeră uşor şi are calități antiseptice cicatrizante şi dezinfectante asupra sistemului digestiv. Prin fierbere în apă sau lapte consistența ei devine asemănătoare cu a gelatinei folosindu-se uşor la prepararea deserturilor cu fructe sau a răciturilor rapide cu legume. Produsul nu provine din culturi modificate genetic.Ce este tapioca?
Tapioca cunoscuta in lume si sub numele de cassava mandioca sau yuca (atentie nu yucca care denumeste o cu totul alta planta) reprezinta amidonul extras din radacina arbustului de Manioc din familia Euphorbiaceae originar in America de Sud. In Brazilia tara de origine tapioca se pare ca reprezenta de sute de ani un aliment de baza datorita extraordinarelor sale calitati nutritive. Exploratorii spanioli si portughezi au preluat-o in secolul al XVI-lea si au raspandit-o in intreaga lume ea ajungand azi cunoscuta si utilizata la scara larga in alimentatie in Africa Europa și India. Arbustul creste in zonele tropicale si subtropicale in sol nisipos putin fertil dar bine drenat si cu foarte multa lumina. Interesant este faptul ca desi iubeste umezeala maniocul face fata foarte bine la stresul hidric adica rezista la perioade de seceta de pana la 5 luni cu conditia sa ii asiguri caldura si lumina de care are nevoie. Din aceste motive pentru tarile din Africa unde aceste conditii de clima sunt indeplinite tapioca produsul extras din radacinile arborelui de manioc reprezinta o hrana obisnuita. Acest lucru nu se intampla totusi numai din lipsa de alternative in zonele respective ci si pentru calitatile deosebite pe care amidonul repectiv le detine. Statistic vorbind s-a constatat ca in lume 800 de milioane de persoane consuma tapioca pe post de aliment principal si ca raspandire este cea de-a sasea cultura alimentara existenta pe mapamond (dupa grau porumb orez cartofi si orz) ceea ce spune foarte multe despre potentialul sau nutritiv.Cum se consuma tapioca?
Tapioca este un aliment cu multiple beneficii asadar este recomandata persoanelor ce doresc sa manance sanatos persoanelor ce au alergie la gluten sau au diabet. O poti introduce (si chiar este recomandat) in hrana bebelusului tau de la varsta de sase luni datorita proprietatilor sale nutritive si digestive continutului de acid folic dar si consistentei speciale si gustului bun. O mare calitate a acestui aliment este faptul ca el poate fi folosit in gastronomie atat in preparate dulci cat si in feluri principale in forma sa de tapioca
perle sau de faina amidon de tapioca. Tapioca pudra este folosita pentru ingrosarea sosurilor in primul rand datorita puterii sale de ingrosare dar si datorita faptului ca are un pret bun mai mic decat cel la fainei. Multa lume pune perle de tapioca in loc de fidea in supe sau ciorbe. Totusi de cea mai mare popularitate se bucura tapioca perle folosita in preparate dulci: bauturi energizante budinci reci sau calde pregatite cu apa suc de fructe sau lapte vegetal.Beneficiile consumului de tapioca. Asa cum am spus si anterior tapioca este cea de-a sasea cultura alimentara existenta pe mapamond (dupa grau porumb orez cartofi si orz) pentru ca are un potential energetic mare si un gust placut. In alimentatie se poate folosi in diferite combinatii si prezinta multe avantaje de care vom discuta imediat.nContinutul de nutrienti vitamine si calorii din tapioca. Tapioca nu este celebra pentru numarul mare de vitamine pe care il contine. Daca o comparam cu legumele verzi de exemplu nu va iesi in foarte mare avantaj in schimb in aceeasi comparatie se va dovedi mult mai hranitoare datorita numarului mare de carbohidrati. Concret o cana de perle de tapioca are aproximativ 150 de grame si contine: 554 calorii (din care 0% din grasimi saturate si acizi grasi) 135 g carbohidrati 61 mg vitamina B9 (acidul folic) 30 mg calciu 4 mg fier (13% din necesarul zilnic recomandat pentru un organism sanatos) 8% mangan 1% fo