Descriere YEO:
Tarate de ovaz 500g - - Disponibil la minuneanaturii.ro
Pe YEO găsești Tarate de ovaz 500g - de la Sanovita, în categoria Health & Beauty.
Indiferent de nevoile tale, Tarate de ovaz 500g - SANOVITA din categoria Health & Beauty îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 13.9 Lei
Caracteristicile produsului Tarate de ovaz 500g -
- Brand: Sanovita
- Categoria: Health & Beauty
- Magazin: minuneanaturii.ro
- Ultima actualizare: 24-11-2024 01:24:40
Comandă Tarate de ovaz 500g - Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Tarate de ovaz 500g - de la minuneanaturii.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Tarate de
ovaz 500g -
SANOVITA Taratele de
ovaz se obtin din partea exterioara a bobului de
ovaz si contin proteine, fier, calciu, fosfor, magneziu, zinc, dar putine calorii. Se folosesc atat in alimentatie, cat si in cosmetica. Exista multiple retete cu tarate de ovaz – de la paine pana la biscuiti sau iaurt cu tarate de ovaz (eficient in curele de slabire). Beneficiile consumului de tarate de ovaz (recomandat de 3-5 ori pe saptamana) sunt micsorarea nivelului de colesterol, protectia contra bolilor de inima, micsorarea nivelului de zahar din sange, stimularea sistemului digestiv, eficienta in curele de slabire. Intrucat ele nu au un gust pregnant, ci mai curand unul neutru, se recomanda a fi insotite, in alimentatie de fructeuscate sau lapte vegetal. Daca vrei sa slabesti ai sa te feresti, bineinteles, sa adaugi zahar, care da o aroma preferata de multi, dar iti zadarniceste eforturile de inlaturare a kilogramelor in plus. Ce sunt taratele de ovaz Ovazul ne este o cereala cultivata in tari cu clima temperata, cum este si Romania, si multa vreme folosit pentru hrana animalelor. In momentul in care, insa, oamenii de stiinta l-au studiat indeaproape si i-au descoperit beneficiile pentru organism, l-au adus pe masa consumatorilor. Tarata (de ovaz, grau, porumb, etc) reprezinta invelisul exterior al unei cereale si contine o parte importanta dintre elementele nutritive. Atunci cand cerealele respective, in cazul nostru ovazul, sunt consumate ca atare, neprelucrate, vorbim despre cereale integrale, iar beneficiile acestora sunt importante. Daca in trecut taratele erau folosite pentru hrana animalelor, pe masura ce studiile stiintifice le-au evidentiat calitatile date de continutul de fibre, vitamine si minerale, nutritionistii din intreaga lume au inceput sa le recomande consumului. Obtinerea taratelor de ovaz Taratele de ovaz se obtin prin decorticarea boabelor si separarea invelisului exterior de miez. Intrucat ele nu au un gust pregnant, ci mai curand unul neutru, se recomanda a fi insotite in alimentatie de fructe uscate sau lapte vegetal. Daca vrei sa slabesti ai sa te feresti, bineinteles, sa adaugi zahar, care da o aroma indragita de multi, dar iti zadarniceste eforturile de inlaturare a kilogramelor in plus. Taratele de ovaz, asemenea celorlalte cereale, pot fi stocate chiar si cateva luni intr-un loc racoros si uscat. Daca temperatura in incapere creste, ele se pot depozita in frigider. Atat in varianta de tarate, de cereala integrala, cat si in cea de fulgi, ovazul se pastreaza pe parcursul mai multor luni (pana la 1 an), cum spuneam, in locuri racoroase și uscate, in ambalaj etans. Proprietatile nutritive ale taratelor de ovaz In general, cerealele sunt compuse din trei parti, fiecare cu o compozitie si beneficii specifice: invelisul exterior (tarata) contine fibre, acizi Omega 3, vitamine si minerale. endospermul, adica partea principala contine amidon. germenii, cea mai mica parte a bobului sunt o sursa buna de acid folic, vitamina E, fosfor si magneziu. 100 g de tarate de ovaz contin aproximativ 246 de calorii si: 62,5 g carbohidrati 12,7 g proteine 9,5 g grasimi minerale: fosfor, fier, calciu, magnexiu, potasiu, seleniu) vitamine (vitamina K, E si cele din complexul B, in special acid folic si colina) Deosebirile dintre taratele de ovaz si fulgii de ovaz Multa lume are tendinta de a confunda fulgii de ovaz cu taratele de ovaz. Ambele variante au ca punct de plecare aceeasi planta si o multitudine de beneficii specifice, dar materia prima in sine difera. Fulgii de ovaz se obtin din cereala propriu zisa, integrala (adica, alcatuita din miez si invelis) sau decorticata (curatata de coaja), in timp ce taratele reprezinta numai invelisul acela exterior. Taratele unor cereale contin, in general, mai multe fibre si o cantitate mai mare din anumiti nutrienti decat miezul, asadar intre cele doua categorii alegerea cea mai buna se indreapta catre prima varianta, chiar daca taratele nu au un gust la fel de fin si aceeasi consistenta. Din acest motiv, intr-o dieta de slabire, de exemplu, taratele de ovaz vor fi mai bun