Lasati in urma harti complicate ale cerului, aplicatii de planetariu imprecise sau monturi computerizate.
Cu acest newtonian de 5 ” si un cer relativ intunecat, galaxia Andromeda, Hercules Open Star Cluster si multe altele obiecte deep-sky va sunt la indemana.
Specificatii tehnice:Design optic: reflector newtonianDiametru: 130 mm (5.11 ")Distanta focala: 650 mm (25,59 ")Raport focal: f / 5Distanta focala a ocularului 1: 25mm (0.98 ")Grosisment 1: 26xDistanta focala a ocularului 2: 10mm (0.39 ")Grosisment 2: 65xLentila Barlow: nuFinderscope: StarPointer ™ cu punct rosuTub optic: OtelCea mai mare marire utila: 307xCea mai mica marire utila: 19xMagnitudine stelara : 13.1Rezolutie (Rayleigh): 1,07 secunde de arcRezolutie (Dawes): .89 secunde de arcPuterea de adunare a luminii (comparativ cu ochiul uman): 345xObstructie secundara a oglinzii: 45 mm (1,73 ")Obstructie secundara a oglinzii dupa diametru: 34%Obstructie secundara a oglinzii dupa arie: 11%Straturi optice: Oglinzi din sticla acoperite cu aluminiu si SiO₂Lungime tub optic: 635mm (25 ")Diametru tub optic: 165mm (6.49 ")Greutate tub optic: 3,8 kgMontare: bara in coada de randuiala CG-5.
Informatii despre montura:Tipul monturii: manuala, Alt-azimutalaTrepied: aluminiu, inaltime maxima de 1244,6 mm (49 ")Diametrul piciorului trepiedului: N / ATava pentru accesorii: DaGreutatea trepiedului: 4,17 kgViteze de rotire: ManualGPS: utilizeaza GPS-ul telefonuluiBara de montare: CG-5Cerinte de alimentare: Niciuna (Recomandati PowerTank pentru a mentine telefonul incarcat in timp ce utilizati aplicatia)Pr.
Straturile optice de pe oglinda primara si de pe cea secundara imbunatatesc si mai mult imaginea finala.
Chiar daca locuiti intr-o locatie usor poluata luminos, StarSense Explorer este suficient de avansat pentru a putea gasi Jupiter, Saturn, Venus, Nebuloasa Orion, stele duble si alte cateva dintre cele mai faimoase obiecte ceresti.
Daca puteti duce telescopul intr-o locatie cu un cer mai negru, veti descoperi mai multe obiecte spectaculoase.
Va puteti astepta la vederi stralucitoare si luminoase ale celor patru luni galileene ale lui Jupiter, ale benzilor de nori si ale Petei Rosii, a inelelor lui Saturn, a trapezului din nebuloasa Orion si a frumosului grup de stele Pleaidele.
Totul este ancorat de un trepied reglabil pe inaltime.
Cu un obiectiv mare de 130 mm (5 ”), acest Telescop are suficienta capacitate de adunare a luminii pentru a scoate in evidenta detalii impresionante ale obiectelor ceresti.
Pe masura ce obiectele ceresti par sa se deplaseze pe cerul noptii, le veti putea urmari doar cu o rotire a butoanelor. este vizibila in ocular.
O montura ultra-stabila ofera o baza solida pentru StarSense Explorer DX si asigura o miscare fina pe ambele axe care va ajuta sa deplasati telescopul si sa gasiti obiectele de interes fara probleme.
Nicio alta aplicatie nu va poate spune cu exactitate cand tinta dvs.
Un algoritm Lost in Space (LISA), precum cele pe care satelitii le folosesc pe orbita pentru a se reorienta corect, ajuta aplicatia sa potriveasca tiparele stelelor pe care le detecteaza in baza de date interna.
In timp ce alte aplicatii de astronomie pot sustine ca va pot ajuta sa gasiti obiecte, se bazeaza exclusiv pe giroscoapele si accelerometrele telefonului, care nu sunt la fel de exacte ca tehnologia LISA. si o tehnologie aflata in asteptarea brevetului pentru a determina exact unde este orientat telescopul pe cerul noptii.
Cand obiectul este gata de vizualizare, tinta devine verde.
StarSense Explorer utilizeaza smartphone-ul dvs.
Faceti selectia si sagetile de ghidare apar pe ecran, directionandu-va in timp ce miscasi telescopul.
Dupa alinierea telefonului la optica telescopului (o procedura rapida de 2 minute), StarSense Explorer genereaza o lista de obiecte ceresti vizibile in prezent.
Pur si simplu asezati telefonul in docul unic StarSense si lansati aplicatia StarSense Explorer.
In cateva minute de la configurarea telescopului, veti putea naviga pe cer.
Cu StarSense Explorer, localizarea obiectelor nu a fost niciodata mai usoara, mai rapida sau mai precisa.
Lasati in urma harti complicate ale cerului, aplicatii de planetariu imprecise sau monturi computerizate