Termozaharometrul de Precizie Plato Fabricat in Franta - este un tip special de hidrodensimetru utilizat pentru măsurarea cantitatii de zahăr (zaharozei) in conținutul unei soluții (in special bere). Încrucișând cele două valori, găsiți 0,3 pentru a aduna (20 + 0,3 = 20,3°Platon)..
Temperatura peste 20°C La 25°C indicate pe termometru, scara mustimetrului arată 20°Plato. Încrucișând cele două valori, găsiți 0,2 pentru a scădea (12 - 0,2 = 11,8°Plato).
Exemplu: Temperatura sub 20°C La 16°C indicate pe termometru, scara mustimetrului arată 12°Plato.
Daca temperatura mustului masurat este sub 20°C, se Scade valoarea indicata in tabel
Daca temperatura mustului masurat este peste 20°C, se Aduna valoarea indicata in tabel.
Temperatura de etalonare: 20 °C În cazul în care temperatura mustului înainte de fermentarea alcoolică este diferita de 20°C, corecțiile care trebuie făcute sunt în tabelul din partea dreaptă a paginii din instructiunile insotitoare.
Ambalat in toc din plastic glisant, rezistent.
Lungime Zaharometru: 42cm.
Contine Termometru.
Interval masurare: 0-20 ° Plato.
De asemenea, permite urmărirea sfârșitului fermentației, când gradul Platon se stabilizează la minim.
Se introduce zaharometrul usor pana cand pluteste liber. 80 %).
Se umple recipientul cu must (aprox.
Recipientul trebuie sa fie transparent.
pentru verificarea concentratiei de zahar din must se utilizeaza un recipient (pahar tip sonda/cilindru) suficient de inalt, pentru ca mijlocul de masurare sa pluteasca liber fara a atinge peretii sau fundul vasului. În acest scop, tija zaharometrului este gradată după scara Plato, în care 1 grad Plato corespunde unei concentratii de 1 g de zaharoză la 100 g de solutie (1 % în masă).
Termozaharometrul de Precizie Plato Fabricat in Franta - este un tip special de hidrodensimetru utilizat pentru măsurarea cantitatii de zahăr (zaharozei) in conținutul unei soluții (in special bere)