Acest Ulei este obtinut pe presa Solaris, prin presarea la rece a semintelor de armurariu.
Poate fi folosit pentru prepararea sosurilor precum si ca adaos in salate si terciuri..
In scop terapeutic, dimineata si la prinz cate o lingura cu 30 minute inainte de masa.
Este utilizat ca adjuvant pentru regenerarea celUlei hepatice in cazurile afectiunilor hepatice.
Mod de folosire:Specialitate naturala cu gust tonic-amarui, obtinut prin presare la rece, nerafinat.
Nu lipsesc acizii grasi polinesaturati de tipul celui linoleic (Omega-6), dar si acid oleic (Omega-9).
Armurariul este unul dintre cele mai eficiente remedii ale afectiunilor hepatice, fiind utilizat pe scara larga in fitoterapie sub forma de capsule, macinatura, seminte sau ulei.
Uleiul de Armurariu are proprietati foarte bune asupra functiei hepatice:reduce inflamatiile ficatuluiajuta la detoxifierea ficatuluiprotejeaza si creste rezistenta membranelor celulelor hepaticeajuta la regenerarea hepatocitelor care sufera deteriorari din cauza substantelor toxice, a consumului de alcool in exces.
Aceste proprietati se datoreaza activitatii substantelor antioxidante din compozitia lui, a vitaminelor C si E, a complexului de silimarina.
De asemenea are micro si macro-elemente: magneziu, potasiu, fier, mangan, calciu, seleniu, zinc, vanadiu, aluminiu, cupru, crom.
Uleiul de Armurariu contine substante carotenoide si vitamine (E, B, D, K).
Aceasta este un complex de substante antioxidante (solidianin, silibina, etc) care fac ca produsul sa aiba puternice proprietati hepatoprotectoare.
Dupa presare uleiul este decantat si apoi filtrat printr-un filtru de bumbac natural, asigurand astfel o calitate superioara a uleiului obtinut.
Un element important al uleiului de Armurariu este silimarina.
Acest Ulei este obtinut pe presa Solaris, prin presarea la rece a semintelor de armurariu