Descriere YEO:
Pe YEO găsești Ulei de Migdale Dulci, 250ml de la Solaris, în categoria Uleiuri.
Indiferent de nevoile tale, Ulei de Migdale Dulci, 250ml | Solaris din categoria Uleiuri îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 44 Lei
Caracteristicile produsului Ulei de Migdale Dulci, 250ml
- Brand: Solaris
- Categoria: Uleiuri
- Magazin: viataverdeviu.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Ulei de Migdale Dulci, 250ml Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Ulei de Migdale Dulci, 250ml de la viataverdeviu.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Ulei de
Migdale Dulci,
250ml |
Solaris Uleiul de migdale dulci este obținut prin presarea la rece, cu ajutorul presei
Solaris, a migdalelor dulci. Procesul tehnologic de obținere a uleiului presupune apoi, decantarea și filtrarea acestuia printr-un filtru de bumbac natural. Întregul proces asigură o calitate superioară a uleiului obținut din fructele crude ale migdalului, pom fructifer ce aparține familiei Rosaceae.Migdalele pot fi de două tipuri principale: dulci sau amare. Uleiul este extras îndeosebi din migdalele dulci și este folosit în scop alimentar (în gastronomie), în scop cosmetic și terapeutic. În ceea ce privește compoziția uleiului de migdale dulci, tabelul valorilor medii nutriționale pentru 100 ml ne indică următoarele valori ale macronutrienților:Grăsimi – 100g (din care acizi grași saturați – 8,2g; acizi grași mononesaturați – 69,9g; acizi grași polinesaturați – 17.4g)Glucide – 0gProteine – 0gValoare energetică – 884 kcal Uleiul de migdale dulci este o sursă bogată de lipide sănătoase, în special de acizi grași cum sunt:acidul oleic/omega 9 (aprox. 62%) și linoleic/omega 6 (aprox. 29%). De asemenea, aduce un aport considerabil de vitamine și minerale:vitamine – E, A și Bminerale – potasiu, magneziu, fosfor, calciu, fier, cupru, mangan, zinc. Conține fitosteroli (în special beta-sitosterol) ce au un rol important în menținerea colesterolului la un nivel optim și antioxidanți (tocoferoli, carotenoide).În ceea ce privește administrarea internă (în special consumul de ulei în alimentație), dar și administrarea externă de ulei de migdale dulci, beneficiile asupra sănătății pot fi următoarele: conferă sănătate inimii – uleiul de migdale conține un procent de până la 70% de grăsimi mononesaturate, care au un efect benefic, de creștere a „colesterolului bun” (HDL). HDL este o lipoproteină care preia colesterolul din artere și îl transportă la nivelul ficatului, unde este descompus și apoi este eliminat din organism. Cercetările au evidențiat că nivelurile sănătoase de colesterol HDL pot preveni afecțiunile cardiace. De asemenea, atât migdalele, cât și uleiul de migdale contribuie la scăderea „colesterolului rău” (LDL) și a colesterolului total, doi factori de risc pentru apariția afecțiunilor cardiovasculare. sursă de antioxidanți – uleiul de migdale este o sursă importantă de vitamina E, o vitamină liposolubilă cu proprietăți antioxidante. Antioxidanții protejează celulele de efectul nociv al radicalilor liberi. Prezența într-un număr mare a acestor radicali liberi poate conduce la stresul oxidativ și la deteriorarea celulară, care sunt asociate cu o mulțime de afecțiuni cronice, inclusiv cancer sau afecțiuni cardiace. Unele studii au arătat că un aport mărit de vitamina E poate scădea riscul apariției afecțiunilor cardiace, a degenerescenței maculare asociate cu înaintarea în vârstă, precum și cu declinul cognitiv în cazul vârstnicilor. benefic pentru controlul glicemiei – includerea uleiului de migdale în alimentație te poate ajuta să menții nivelul glicemiei la parametrii buni. Datorită conținutului bogat în grăsimi mono și polinesaturate, uleiul de migdale este benefic în caz de diabet. În plus, a fost evidențiat faptul că înlocuirea carbohidraților cu grăsimi nesaturate are ca efect o scădere a nivelului de zahăr din sânge și o îmbunătățire a rezistenței la insulină, precum și a nivelului hemoglobinei glicozilate (HbA1c), un marker important pentru controlul glicemiei pe termen lung. Conform unui studiu, participanții care au consumat la micul dejun ulei de migdale au avut un nivel mai scăzut al glicemiei, atât după masă, cât și pe tot parcursul zilei, comparat cu participanții care nu au consumat ulei de migdale. te poate ajuta să pierzi kilogramele în plus nedorite – o dietă bogată în grăsimi sănătoase (mono și polinesaturate), combinată cu o dietă scăzută în calorii și carbohidrați, te poate ajuta să sl�